GLUMI, PLEŠE I LETI

Oduševio vještinom: Uživajte 42 sekunde u nebeskim prostranstvima, vaš pilot je John Travolta!

Proslavljeni holivudski glumac odavno pilotira vlastitim privatnim zrakoplovom, a sad može upravljati i letjelicom koja prevozi do petsto putnika.

Uzbuđenje koje je popratilo njegov prvi let prije četvrt stoljeća opisao je u dječjem romanu o noćnom letu propelercom, na vještini upravljanjem zrakoplova čestitao mu je umirovljeni general američkog zrakoplovstva Chuck Yeager, testni pilot koji se smatra prvim čovjekom koji je u zraku probio zvučni zid davne 1947., prije trideset godina otkazala mu je sva elektronika na kontrolnoj ploči dok je upravljao svojim gulfstreamom N729T pa je bez greške izveo riskantni manevar prisilnog prizemljenja u Washingtonu 24. studenog 1992.

To su tri najvažnija događaja koja su obilježila sada već dugu povijest pilotiranja s Johnom Travoltom (68) u glavnoj ulozi.

Proslavljeni holivudski glumac kojeg pamtimo po nezaboravnim ulogama u filmovima kao što su 'Groznica subotnje večeri', "Slomljena strijela', 'Pakleni šund' i mnogim drugim klasicima velikog platna, a nakon četiri desetljeća zaluđenosti visinama sad se može pohvaliti i dozvolom za upravljanje najvećim putničkim zrakoplovima na svijetu kao što je Boeing 747 koji može prevesti do petsto putnika.

image

Dobrodošli na let! Vaš pilot je proslavljeni holivudski glumac i plesač

CHARLES SYKES/SHUTTERSTOCK

John Travolta posjeduje četiri privatna zrakoplova, a na njegovom imanju u Ocali na Floridi najveći dio zauzima uzletno-sletna pista, te hangari u kojima su smještene njegove letjelice.

Čitajte i: NAJVEĆI SVIH VREMENA! ŽENE JE ODUŠEVLJAVAO BITLSICOM I CIPELAMA, A MUŠKARCE KROJFIJANIZMIMA

Glumac je i ambasador, te zaštitno lice udruge Živuće legende avijacije (Living Legends of Aviation), a u televizijsku legendu se prometnu 13. rujna 2010. kad je voditeljica Oprah Winfrey u svojoj studijskoj emisiji objavila da kompletnu publiku iz studija vodi na osmodnevno plaćeno putovanje u Australiju. I to zrakoplovom kojim će upravljati nitko drugi nego John Travolta.

image

Iza glumca su četiri desetljeća iskustva u upravljanju raznim vrstama zrakoplovima

CHARLES SYKES/SHUTTERSTOCK

Dozvolu za upravljanje najvećim putničkim zrakoplovima Boeing 707, 737 i 747 dobio je ovog proljeća, a kako izgleda dan putničkog pilota slavni je glumac objavio u videu na svom profilu na Instagramu i oduševio svoje brojne pratitelje.

Linker
19. travanj 2024 14:24