Talentiran na više polja

Od četvrtka u studiju ‘Dobro jutro Hrvatska‘: Markantni Dubrovčanin novo je pojačanje omiljene emisije

Jutarnja mozaična emisija, koja je ovog proljeća proslavila 29. rođendan, iznjedrila je brojna poznata televizijska lica, a od ovog tjedna voditeljskoj ekipi pridružuje se iskusni reporter iz Dubrovnika koji uz novinarski posao ima i ozbiljan angažman u klapskom pjevanju.

Jedna od omiljenih televizijskih emisija HTV-a dobiva voditeljsko pojačanje, naime od četvrtka će program "Dobro jutro, Hrvatska" voditi i Vicko Dragojević, iskusni reporter i član HRT-ova dopisništva iz Dubrovnika. Novinar i reporter kojeg gledatelji HTV-a znaju iz brojnih javljanja s terena, sada će im se javljati iz studija uz već poznata TV lica: Davora Meštrovića, Mirka Fodora, Maju Ciglenečki, Zlatu Mück, Doris Pinčić i Ognjena Golubića.

U srijedu je Dragojević emisiju pratio iz režije, a već u četvrtak će se s kolegicom Zlatom Mück naći pred kamerama studija gdje će voditi svoje prvo izdanje "Dobrog jutra".

image
Vicko Dragojević i Ibrica Jusić u Dubrovniku 2015.
TONCI PLAZIBAT/CROPIX

"Iznenadio me poziv, no takva prilika se ne propušta, posebno jer je to emisija u kojoj je ugodno surađivati, jer većinom dominiraju lijepe teme, što je svima lijepo raditi. Možda je malo neobično jer ću zapravo i dalje ostati dio dubrovačkog tima, a imati jednom mjesečno raspored u Zagrebu pa će moje kolege iz dopisništva tada morati uskočiti, no oduševila me njihova reakcija kad su čuli što mi je ponuđeno, kao i reakcija drugih kolega, baš su me podržali", kazao je Vicko Dragojević piše Jutarnji list.

Čitajte i: Porodiljni gotov! Simpatična voditeljica Maja Ciglenečki vratila se na male ekrane sedam mjeseci nakon poroda

Ostaje raditi i u Dubrovniku

Ovaj Dubrovčanin će, kažu s HTV-a, ostati član dopisničke ekipe, jer će zahvaljujući sistemu mjesečnih šihti - jedan tjedan mjesečno raditi kao voditelj iz Zagreba, dok će ostala tri tjedna raditi kao reporter u Dubrovniku. Također, zahvaljujući rotaciji voditelja, kroz vrijeme će biti u voditeljskom paru s još nekom od kolegica.

Uživa u klapskom pjevanju

Vicko uz novinarstvo ima još jednu strast, a to je glazba, ovaj multitalentirani Dubrovčanin je glazbenik, skladatelj, tekstopisac te jedan od osnivača klape Kaše. Mješovita klapa Kaše formirana je 2007., a svoje ime duguje gradskom lukobranu koji simbolizira klapu kao lukobran višeglasnog pjevanja dubrovačkog kraja.

"'Dobro jutro, Hrvatska' je veliki projekt koji ide šest dana u tjednu i ima mjesta za sve. Dugo sam pratila njegov rad kao reportera i smatram da ima voditeljskog potencijala, prema ocjeni rukovodstva kuće fonetičara, on je dobar odabir", kazala je urednica emisije Ana Milić. Dodala je kako je jedan od razloga povećanja broja voditelja i pandemija, zbog koje rade u timovima. No, uz to, uvijek je dobro da mlada lica dobiju priliku.

Ovog proljeća, točnije 27. travnja emisija "Dobro jutro, Hrvatska" proslavila je 29 godina emitiranja. Prva emisija prikazana je u sklopu programa "Za slobodu" koji je počeo u vrijeme Domovinskog rata 1992. godine. Gotovo tri puna desetljeća, emitiranja gotovo svaki dan svjedoče o popularnosti i kvaliteti ovog mozaičnog programa bez kojeg mnogi u Hrvatskoj ne mogu zamisliti početak dana.

Linker
24. travanj 2024 07:34