Obožavali su ih poput rock zvijezda: Stiže emisija o glamuroznim supermodelima devedesetih

Obožavatelji djevojaka koje su devedesetih često nastupale u spotovima Georgea Michaela, uskoro će doći na svoje, jer je Apple TV naručio dokumentarnu seriju u kojoj ćemo doznati sve o glamuroznim životima koje su devedesetih živjele Naomi, Cindy, Claudia, Linda i družina.

Cindy, Claudia, Naomi, Linda, Christy, Helena, Beverly - ta su imena devedesetih godina bila planetarno popularna, a sve zahvaljujući modnim dizajnerima poput Giannija Versacea i Karla Lagerfelda koji su odlučili da manekenke više ne bi trebale biti tihe djevojke koje pokazuju odjeću već superzvijezde poput rock pjevača, glumaca i samih dizajnera.

image
Karl Lagerfeld i supermodeli na Chanelovoj reviji 1993. godine.
FOTOGRAFIJE: GUY MARINEAU/STARFACE/PROFIMEDIA

Supermodeli, sve redom rasne ljepotice, koje su fotografi i dizajneri često zapošljavali u grupama, kako bi efekt bio snažniji, živjele su nevjerojatnim životima, ljubile rock zvijezde, skrivale se od paparazza i u pauzama od revija putovale na najljepše svjetske destinacije te tamo snimale modne editorijale za pozamašne svote novca.

"Iz kreveta ne ustajem za manje od 10.000 dolara", poznata je izjava legendarne Linde Evangeliste, koja bi djevojkama koje su se manekenstvom bavile u dvijetisućitima mogla zvučati bahato, no tada je samo potvrđivala činjenicu da su honorari djevojaka poznatijih kao "supermodeli" bili i više nego sjajni.

image
Gianni Versace i supermodeli na reviji 1995. godine.
FOTOGRAFIJE: THOMAS COEX/AFP/PROFIMEDIA

Smatra se da je Kate Moss, najmlađa u grupi supermodela, zadnja djevojka koja je ušla u taj "tajni klub", nakon čega je uslijedila dugogodišnja era gotovo neprimjetnih i slabije plaćenih manekenki.

image
Kate Moss i Naomi Campbell na zabavi 1993. godine.
FOTOGRAFIJE: RICHARD YOUNG/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Veliki povratak supermodela dogodio se tek prije nekoliko godina, i to kad su se u tinejdžerskim godinama našle kćeri poznatih supermodela Cindy Crawford i Yolande Hadid, pa su tako Gigi, Bella i Kaia, zajedno s Kendall Jenner pokrenule kult novih super - manekenki.

Obožavatelji djevojaka koje su devedesetih često nastupale u spotovima Georgea Michaela, uskoro će doći na svoje, jer je Apple TV naručio dokumentarnu seriju pod nazivom "The Supermodels" u kojoj ćemo doznati sve o glamuroznom životu koji su devedesetih živjele Naomi, Cindy, Christy i družina.

image
Cindy Crawford 1995. godine.
FOTOGRAFIJE: GLOBE PHOTOS/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Oskarovka Barbara Kopple naći će se u ulozi redateljice, a Naomi Campbell je već izjavila da je jako uzbuđena što će sudjelovati na projektu.

Čitajte i:

Volite serije o uređenju interijera? Ove četiri emisije će vas oduševiti

Mogli bi vas iznenaditi: Ovo su najgledaniji filmovi i serije svih vremena na Netflixu

Od stvarnih događaja do napete fikcije: Uzbudljive TV serije za opušten vikend

Linker
19. travanj 2024 01:43