službeno priopćenje

Obitelj otkrila posljednju želju Marine Tucaković: ‘Marina nikada nije voljela patetiku, nije voljela pompu‘

Obitelj pokojne tekstopiskinje zahvalila se svima na podršci i sućuti u ovo teško vrijeme, no zamolili su da se od nje oprostiti bez prisustva publike i novinara.

Nakon duge borbe s teškom bolešću, jedna od najpoznatijih tekstopiskinja u regiji, Marina Tucaković, preminula je u nedjelju 19. rujna 2021. u 68. godini života. Tužnu vijest potvrdio je za Telegraf.rs njezin suprug Aleksandar Radulović Futa. Marina je posljednjih godina provela u borbi s rakom dojke, a posljednjih dana stanje joj se pogoršalo. Proteklog tjedna Marina je bila smještena u beogradski KBC Dragiša Mišović, gdje je bila priključena na respirator.

Njezina obitelj poslala je priopćenje srpskom portalu Nova.rs u kojem su opisali okolnosti njezine smrti te naveli detalje o sprovodu i komemoraciji. Priopćenje donosimo u cijelosti.

Čitajte i: Posljednjim pozdravima jednoj od najvećih tekstopiskinja videom se pridružila i Severina: ‘Pamtim je ovakvu...‘

"Naša draga supruga i majka, Marina Tucaković, preminula je 19. septembra u 67. godini života, uslijed komplikacija izazvanih oboljenjem covid-19 nakon višegodišnje borbe s rakom. Umrla je brzo, par dana nakon što je hospitalizirana. Njena bolest je već nekoliko mjeseci vodila bitku protiv nje, a Covid ju je uspio pokositi za samo nekoliko dana. Umrla je van svoje kući, u nesvjesnom stanju, i otišla na nebo ostavivši svoje najbliže, muža i sina.

image
Marina je tekstove za pjesme počela pisati već s 19 godina.
PEDJA MILOSAVLJEVIC/CROPIX

Svaku minutu koju je Marina provela u bolnici, za nas je bila duga kao godina. Uvijek se odgovorno pazila u ovih godinu i pol dana pandemije, ali je samo jedan trenutak bio potreban da bude izložena virusu koji je obesmislio godine njene bitke s rakom. Nije stigla primiti prvu dozu cjepiva zbog terapije koju je upravo završila. Slaba i bolesna, nije imala tu sreću da sebe zaštiti, a to joj je bila želja.

Čitajte i: Preminula Marina Tucaković! Mukotrpnu borbu s opakom bolešću vodila je godinama

Zahvaljujemo se od srca za sve izjave podrške, sućuti i prijateljstva. Hvala i svima koji su bili uz Marinu od prvog dana kad je saznala da je bolesna – značio nam je svaki izraz prijateljstva u svim teškim trenucima. Znamo da je Marina mnogim ljudima mnogo značila, da je bila voljena i cijenjena i kao čovjek i kao umjetnica. Da je Marina ostavila trajan trag na glazbenu scenu Srbije i regije je nešto čime se ponosimo i po čemu nam je drago da će se pamtiti.

Znamo da se mnogi trenutno osjećaju ožalošćeno. No, u ovom trenutku molimo javnost da poštuje našu privatnost i naše želje – mi smo izgubili majku i suprugu, životnu suputnicu, a ne nacionalno blago. Marina nikada nije voljela patetiku i masovno obilježavanje njene smrti bilo bi protiv duha po kojem je živjela i radila. Njena želja je uvijek bila da bude sahranjena u obiteljskoj grobnici, zajedno sa svojim sinom Milošem, a ne u Aleji Velikana.

image
Lepa Brena i Marina Tucaković.
RONALD GORSIC/CROPIX

Nije voljela pompu. Njena želja je bila da se sahrana obavi intimno, u krugu najuže obitelji i prijatelja, uz prisustvo svećenika i opijelo. U vidu epidemiološke situacije i u želji da zaštitimo naše najbliže od te strašne bolesti koja je na kraju svega odnijela Marinu, želimo se od nje oprostiti bez prisustva publike i novinara.

Čitajte i: Životni put jedne od najvećih: Posljednje godine života Marina Tucaković provela je noseći se s ogromnom tugom

Kako bi ispoštovali njene prijatelje, suradnike, štovatelje, a i javnost, komemoracija će se održati nakon 40 dana žalosti. Točan datum i mjesto događaja bit će naknadno priopćeno, pod okriljem uprave grada. Poštujmo Marinine želje, kao što volimo njene pjesme, budimo odgovorni prema situaciji, kao što bi ona bila i pustimo ožalošćene da tuguju u miru. Hvala", poručila je obitelj.

Marina je već s 19 godina počela pisati tekstove za pjesme, najprije za pop i rock izvođače, a potom i za folk izvođače. Tijekom karijere napisala je neke od najpoznatijih pjesama Mate Miše Kovača, a također je surađivala sa Severinom, Nedom Ukraden, Oliverom Dragojevićem i mnogim drugim umjetnicima iz Hrvatske i regije.

Linker
23. travanj 2024 23:51