borba za ugled

Novo lice monarhije: Kate i William svojski se trude skinuti stigmu rasizma koju je zacementirao Harry

Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea, kao najmlađi kraljevski par na službenoj dužnosti, preuzeo je na sebe mnoštvo obaveza, kojima podižu moral nacije, ali i rebrendiraju monarhiju.

Nakon što su princ Harry i Meghan Markle optužili kraljevsku obitelj za rasizam, iz palače se trude popraviti njezin imidž. Članovi kraljevske obitelji tako se češće nego inače, barem u doba lockdowna, mogu vidjeti na humanitarnim događanjima. Princ William (38) i njegova supruga Catherine (39) obišli su ambulantu u istočnom Londonu i razgovarali s bolničarkom Jahrin Khan, koja zbog lockdowna ne može posjetiti svoje roditelje u Bangladešu.

Tako su odali priznanje svim zdravstvenim djelatnicima koji se bore protiv covida, a usput i pokazali da odobravaju rasnu raznolikost u britanskom društvu. A samo nekoliko dana kasnije bili su u centru za cijepljenje u Westminsterskoj opatiji, gdje su zapalili svijeću u spomen na žrtve covida, od kojeg je u Velikoj Britaniji umrlo više od 126 tisuća ljudi.

image
Vojvode od Cambridgea.
CAMERAPRESS/PROFIMEDIA

Čitajte i: Zadovoljni starijim bratom: Palača odobrava Williamov medijski istup kojim je branio obitelj

Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea, kao najmlađi kraljevski par na službenoj dužnosti, preuzeo je na sebe mnoštvo dužnosti, obilaze javne ustanove i razgovaraju sa zaposlenima u njima, na taj način daju do znanja ljudima najpogođenijima pandemijom da nisu sami.

Nakon bombastičnog intervjua koji su princ Harry i Meghan Markle dali Oprah Winfrey, u kojem su iznesene optužbe da je u kraljevskoj obitelji bilo rasističkih ispada - jedino se William izričito ogradio od njih - zaštitivši i ostatak obitelji. Bilo je to tijekom službenog obilaska škole u Londonu, nakon što su u toj zemlji one konačno otvorene. Tom je prilikom William odgovorio na novinarsko pitanje o optužbama za rasizam, zauzevši čvrsti, obrambeni stav - njegova obitelj nipošto nije rasistička.

Linker
20. travanj 2024 00:08