životne novosti

Novi početak Janice Kostelić! Nakon odlaska s pozicije državne tajnice za sport, okrenula stranicu

Iako se nakon rođenja sina Oskara povukla iz javnosti, naša najbolja skijašica odlučila je ponovno se posvetiti poslu jer joj je očito nedostajao.

Janica Kostelić, najbolja hrvatska skijašica i bivša državna tajnica za sport ima novi posao. Naime, kako se zbog mnogobrojnih ozljeda koljena ne može više profesionalno baviti skijanjem, odlučila je krenuti stopama svog brata Ivice i oca Ante i postati mentorica mladim skijašima i skijašicama u usponu.

Jedna od njih je i 16-godišnja Zrinka Ljutić za koju se već govori da je nova nada hrvatskog skijanja. Kako navodi Večernji list, direktor HSS-a Vedran Pavlek već ju je odlučio uključiti u A-reprezentaciju. Naime, u veleslalomskoj FIS utrci Zrinka je osvojila 21. mjesto, iako je na startala s rednim brojem 114, a u drugoj vožnji postigla je drugo najbrže vrijeme. Danas je briljirala u slalomu - startala je 78., a utrku je završila s 13. mjestom.

Djeca su joj smisao života

Janica se nakon rođenja sina Oskara početkom 2019. povukla iz javnosti, što je sasvim razumljivo za ženu koja je po prvi put postala majka. Proslavljena skijašica rodila je sina u zagrebačkoj Petrovoj bolnici. Zbog prinove u obitelji jako su se veselili baka i djed, Janičini roditelji, Marica i Ante Kostelić kojima je to treći unuk.

"Roditelji su presretni i svi su presretni, to je normalno. To je lijepa vijest. Sin će se zvati Oskar, a nije važno hoće li se baviti skijanjem ili politikom", rekla je Janica nakon što je otkrila da je trudna.

Trudnoću je skijašica uspjela skrivati sve do listopada 2018., kada je otkrila da je u trećem tromjesečju, a nikada nije skrivala da bi voljela imati djecu pa je tako u jednom intervju izjavila da su "djeca smisao života".

Linker
18. travanj 2024 12:54