Bilie Eilish

Novi dokumentarac otkriva mnoge detalje o tinejdžerskoj senzaciji, kao i vezu o kojoj nitko nije imao pojma

Dokumentarni film pod nazivom ‘Billie Eilish: The World’s a Little Blurry‘ donosi kaotičnu, uzbudljivu godinu u životu pop zvijezde, kojoj, između ostalog dečko slomi srce tada kada ga je najviše trebala.

Kada je 2016. tada 15-godišnja djevojka Billie Eilish na internetsku stranicu SoundCloud prenijela pjesmu "Ocean Eyes", nije niti znala da će za nekoliko mjeseci biti svjetski poznata glazbenica. U širokoj odjeći s tužno-sarkastičnim izrazom lica djeluje kao autsajderica koju nitko ne razumije, no ispod njezine 'čudne' vanjštine krije se djevojka koja punom brzinom mijenja svijet glazbe i općenito pop kulture današnjice.

Poznato je da je Billie odrasla u Los Angelesu u obitelji glumaca, a prvu pjesmu napisala je uz pomoć brata Finneasa koji je zaslužan i za njezinu produkciju. Njezin se debitantski EP "Don't Smile at Me" iz 2017. pojavio unutar top 15 mjesta ljestvica u SAD-u, Ujedinjenom Kraljevstvu, Kanadi i Australiji.

Čitajte i: Billie Eilish ima novi singl u kojem se 'obračunala' s hejterima: Snimila je spot u omiljenom mallu

Iako se od 2017. puno toga saznalo o Billie pa i zašto nosi široku odjeću, novi dokumentarac pod nazivom "Billie Eilish: The World’s a Little Blurry" donosi neke detalje o pjevačici koje nitko nije znao. Dokumentarac pod redateljskom palicom R.J. Cutlera, koji se može pogledati na Apple+ TV-u, donosi kaotičnu, uzbudljivu godinu u životu pop zvijezde.

U njemu pratimo Billie od posljednjih tjedana snimanja njenog masivnog debitantskog albuma "When We All Fall Asleep, Where Do We Go" do dodjele Grammyja 2020. gdje je u četiri kategorije pomela konkurenciju. Najveći dio dokumentarca izgleda kao kućni video uradak te bilježi privatni svijet tinejdžerske superzvijezde, čak i dijelove koje je prethodno skrivala od očiju javnosti.

Čitajte i: Tko je Billie Eilish, 17-godišnja djevojka koja mijenja glazbenu industriju

Godina puna stresa pa čak i prekida

Jedno od najvećih otkrića u filmu je veza s kolegom Brandonom Adamsom, glazbenikom poznatim pod imenom Q. U filmu Eilish jasno daje do znanja da je zaljubljena u Q-a, ali se s njim teško viđa dok je na putu, a još teže dok je doma u Los Angelesu. Čini se da njezini roditelji podržavaju tu vezu, ali su i oprezni. Ipak, Billie je zbog manjka potpore s njegove strane prekinula vezu s Q-om.

image
Billie je nastavila nastupati čak i nakon što je pretrpjela mnoge bolove i ozljede.
JIM RUYMEN/UPI/PROFIMEDIA

Nije novost da pretrpan raspored i mnogo toga za napraviti utječe na mentalno zdravlje, čemu nije imuna ni Billie. Najnapornija godina u njezinom životu bila je prepuna boli ozljeda, od boli u potkoljenici do ozljede vrata. Bez obzira na sve, Billie je nastavila nastupati, ali zbog životnog i karijernog stresa, kao i Touretteova sindroma, glazbenici su ​​fizioterapeuti savjetovali da uspori.

Osim glazbe, Billie voli i crtati pa je njezin dnevnik pun skica i crtarija koji su kasnije postali koncepti njezinih pjesama i završili u glazbenim spotovima. U video spotu za sumorni singl "When the Party's Over" njezin je plan oduvijek bio da joj počne "krvariti iz očiju". Ideju je čak i testirala u svom dvorištu, dok je njezina mama sjedila za stolom i pila iz prazne čaše, a njezin otac u pozadini skupljao pseću kakicu.

Obožavala je Justina Biebera

Prije nego što je i sama postala tinejdžerskim idolom, Eilish je odrasla opsjednuta pjevačem Justinom Bieberom kojeg je smatrala svojim herojem i simpatijom. Kada je Bieber putem Instagrama zatražio suradnju s njom, bila je osupnuta. Odlučili su napraviti remiks njezinog hit singla "Bad Guy", iako se tada još nisu službeno upoznali.

image
Billie Eilish je 2020. godine osvojila čak četiri Grammyja.
DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Kad su se napokon sreli na festivalu Coachella, Billie je počela plakati, a Justin ju je držao. Na kraju joj je napisao dugačku poruku u kojoj joj je poručio kako ga je njezina reakcija podsjetila zašto radi to što radi, nudeći joj riječi utjehe i podrške.

Dokumentarac je dostupan na Apple+ TV-u.

Linker
11. travanj 2024 07:15