Životne promjene

Nova karijera Renate Sopek nakon punih 20 godina: ‘Okrećem novu stranicu‘

Nakon što je diplomirala doslovno u papučama, poznato televizijsko lice i fitness trenerica s diplomom komunikacijskog menadžmenta vrlo brzo našla je posao u struci

Renata Sopek (41) prije dvadesetak godina proslavila se titulom najseksi Hrvatice, potom je vodila vremensku prognozu te postala zaštitno lice RTL televizije u brojnim njihovim emisijama. Zatim se posvetila portalu za vježbanje Ultrafit, no sada je došlo vrijeme za nove profesionalne izazove.

Nakon što je tijekom pandemije koronavirusa online putem obranila diplomu na Visokoj školi za komunikacijski menadžment Edward Bernays te tako završila svoju studentsku avanturu, nedavno je pronašla i posao u jednoj agenciji za integrirano tržišno komuniciranje u Hrvatskoj. Ovoga ponedjeljka bio joj je prvi radni dan.

Renata ima radno vrijeme od osam sati i svakodnevno odlazi u ured.

"Nakon dvadeset godina prisutnosti u medijskom prostoru, rada na televiziji, tisuća voditeljskih gaža, intervjua i snimanja, okrećem novu stranicu u profesionalnoj sferi (što ne znači da me i dalje nećete viđati gdje ste navikli) i s osobitim zadovoljstvom pišem ovaj post nakon prvog dana, na novom radnom mjestu”, objavila je Renata na svojim društvenim mrežama gdje joj ne prestaju stizati poruke podrške.

Renata ne krije da je oduvijek bila marljiva po pitanju učenja, a često za sebe kaže i da je prava štreberica. Bivša ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak dodijelila joj je Nagradu dekana za uspjeh ostvaren tijekom studija, a ponosna je dobitnica dvije Nagrade dekana i dvije pohvale dekana.

Iako je posljednjih godina mnogo vremena posvetila knjizi, ništa manje aktivna nije bila i u vježbanju. Čak četiri puta tjedno nađe vremena za svoj trening na koji ju je svojedobno natjerala i bolest štitnjače. Naime, tjelesna aktivnost, lijekovi na prirodnoj bazi i prehrana po savjetima nutricionista ono su o čemu Renata svakodnevno brine ne bi li oboljelu štitnjaču držala pod kontrolom.

Linker
18. travanj 2024 13:13