Tjera suze na oči

Njihova nevjerojatna ljubav nepresušna je inspiracija: Današnji dan za Josipu Lisac je uistinu poseban!

Upravo 6. veljače naša legendarna glazbenica upoznala je svoju ljubav života i srodnu dušu te se ni nakon njegove smrti nije predala, već je sav svoj opus posvetila upravo njemu.

Jedna od legendarnih ljubavi domaće glazbene scene koja je nadahnuće mnogima i nakon 50 godina jest ona između Josipe Lisac i pokojnog Karla Metikoša. Iako je njegov prerani odlazak na Josipinom srcu ostavio duboke rane, njihova ljubav živi i dalje i to upravo zbog Josipine posvećenosti očuvanju uspomene na svoju srodnu dušu.

U njegovu čast redovito održava koncerte i stalno se prisjeća trenutaka koje je dijelila s njim. Tako je na svom Instagram profilu podijelila video s njihovim zajedničkim fotografijama i podsjetnikom na današnji dan, 6. veljače, ali davne 1971., kada su se prvi put upoznali.

Čitajte i: Josipa Lisac: ‘Sama sam ali ne i usamljena, nakon Karla ni jedan mi se muškarac nije usudio prići

"Točno na današnji dan, 1971. godine u Petrinji, rodila se ljubav između Karla Metikoša i Josipe Lisac. U tom trenutku sve je postalo jasno; fantastična je spoznaja da smo svoje putove spojili na mah - u bljesku!", napisala je sjetna Josipa.

Ona i Karlo zaljubili su se na prvi pogled. "Nastupali smo na nekom dobrotvornom koncertu i otkako smo se pogledali iza pozornice, nikad se više nismo prestali gledati", jednom je prilikom izjavila Josipa koja je s Karlom proputovala svijet, a on joj je pomogao izgraditi glazbenu karijeru.

‘Sve okolo je bol, ali idem dalje‘

Uz Ivicu Krajača, Karlo je bio autor svih pjesama na Josipinom prvom albumu "Dnevnik jedne ljubavi", a to je bio samo početak dugogodišnje suradnje i odnosa punog ljubavi, poštovanja i razumijevanja. No, 10. prosinca 1991. Karlo je iznenada preminuo, u snu, što je potpuno preokrenulo Josipin život.

Čitajte i: ‘Jako vas volim‘: Pismo koje je Josipi Lisac napisala 10-godišnja obožavateljica dira u srce

Od tada, kako je mnogo puta izjavila, vjeruje da u životu postoji samo jedna ljubav i da je nakon Karla njezino srce zauvijek popunjeno. Ipak, kako je rekla u jednom intervjuu za Gloriju, sama je, ali ne i usamljena.

"Ja svu svoju prošlost čuvam u srcu i glavi, ali sam svjesna da se vrijeme ne može vratiti. Moj život s Karlom, koji je bio toliko divan, lijepi trenuci koje smo proveli zajedno - to su sjećanja koja mi daju snagu da idem dalje. Svjesna sam da moja bol zbog njega nikada neće nestati, s vremenom može samo postati jača. Pripremljena sam na to da će me sutra još više boljeti. Ona curica se još negdje duboko u meni smiješi, no sve okolo je bol... Ali idem naprijed", poručila je Josipa.

Linker
19. travanj 2024 17:37