Vojko V
 Saša Burić / Hanza Media
NOVA SLIKOVNICA NA TRŽIŠTU

Nježna strana Vojka Vrućine: 'Stihovi jesu namijenjeni najmlađima, ali u njima će se pronaći svi'

Splitski pjevač Vojko V otkriva da se glazbom počeo baviti nakon otkaza, bezuspješno je nudio svoje pjesme čak i Severini, a slavu i financijsku sigurnost donijeli su mu hip-hop hitovi zahvaljujući kojima je zaradio tri porina Porina, sada je izdao slikovnica za djecu.

Nakon što je objavio hvaljeni album prvijenac, osvojio tri nagrade Porin, rasprodao zagrebački Dom sportova, održao hrpu koncerata diljem regije i postao otac, što je još mogao napraviti Vojko V? Logično, objaviti slikovnicu za djecu. :)

Njegove stihove repa staro i mlado, na koncertima nosi pompoznu periku i srednjovjekovne kostime, a sugrađani ga hvale da je brižan tata i suprug. Da se pita piljarice na pazaru kod kojih svaki dan kupuje namirnice, ovaj reper pravog imena Andrija Vujević već je laureat.

"Volim ići u spizu, iako ne znam kuhati. Priprema jela je minuciozan posao, a ja sam po prirodi veoma nestrpljiv. Uostalom, sve slobodno vrijeme najradije provodim sa sinom - kaže Vojko V., koji je tri godine u braku s odgojiteljicom u vrtiću Anđelom, a roditelji malenog Petra postali su u srpnju 2018.


Ispirirao se osobnim iskusvima

"Za puno stihova inspirirala su me osobna iskustva. Kvalitetan humor uvijek je baziran na stvarnim događajima, a hip-hop je fantastična platforma da otvoreno kažete ono što mislite, bez uvijanja. Nikada nisam očekivao da bi moja glazba mogla osvojiti tako široku publiku jer rep u pravilu slušaju mladi ljudi. No istina je da me na ulici prepoznaju i vremešne domaćice, kako u Splitu tako i u Zagrebu. Očigledno je da našoj naciji nedostaje iskrene zezancije", rekao je glazbenik.

Rijeka, 290319.
Dvorana Zamet. 
Svecana dodjela nagrada za 26. Porin, najugledniju glazbenu nagradu u Hrvatskoj. 
Na fotografiji: Vojko V.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX *** Local Caption ***
Matija Djanjesic / CROPIX

Prva slikovnica za djecu iz pera Vojka V. od ponedjeljka, 9. ožujka naći će se u prodaji.

Poruke su konkretne i snažne jer svako dijete treba znati kada reći NE MOŽE. Sjajne ilustracije potpisuje Lucija Bužančić, ilustratorica, animatorica i povjesničarka umjetnosti iz Splita.

"Kada reći NE MOŽE, dvije riječi te? Ova slikovnica će ti dati primjere." Stihovi jesu namijenjeni najmlađima, ali u njima će se pronaći svi."

mockups-design.com
promo

Linker
20. travanj 2024 11:51