promo
opjevana lektira

Nina Violić vraća nadu: 'Traume ćemo morati rješavati, inače ćemo biti osuđeni živjeti u strahu'

Nagrađivana glumica koja je od 2014. prvakinja Drame Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu u karanteni je bila vrlo kreativna. Osmislila je glazbeni performans uz prijatelja glazbenika Kristijana Beluhana. Zabava je zagarantirana, a njihov šou performans možete pogledati u srijedu, 10. lipnja u 19 sati u sklopu ljetnih večeri HNK-a. Samo za Gloria.hr talentirana se glumica osvrnula na potres i borbu s koronavirusom, ali i izazovna vremena u kojima nastaju najzanimljiviji kazališni projekti.

Baš uoči rođendana doživjeli ste vijest o karanteni... Jeste li bili zabrinuti ili ste to shvatili kao resetiranje?
- Svidjela mi se ideja o svijet koji više nikad neće biti isti. Imala sam osjećaj da živim u neko važnom trenutku na planeti to me je nekako probudilo.

Kazalište koje je vaš drugi dom bilo je zatvoreno, kakvu bol ste osjetili za svoju umjetničku obitelj?
- Ma ne želim pričati o boli, kazalište je uvijek postojalo s lovom i bez love i pod institucijom i bez nje, u najnevjerojatnijim okolnostima nastaju zanimljivi kazališni projekti, jedino bez publike kazalište nije moguće. Ali nevjerojatno je što se sada događa, publika je nakon karantene još željnija kazališta i to je vjerujte mi užasno inspirativno i to je između ostalog jedan od glavnih razloga zašto smo Kiki Beluhan i ja odlučili napraviti performans KARAOKELEKTIRA. Taj projekt je bas usmjeren publici u doslovnom smislu, mi pozivamo publiku da s nama pjeva i glumi poznata opća mjesta iz domaće literature.

promo

Potres je bio još jedna stvar koja nas je izula iz cipela, kako ste se vi nosili s tim?
- Suosjećam s ljudima, prijateljima, kolegama koji su ostali bez krova. S druge strane prošli smo svi kroz vrlo intenzivno emotivno iskustvo i te traume ćemo morati rješavati što prije svako za sebe jer ćemo inače biti osuđeni živjeti u strahu.

Gledate li sve ružičasto kroz život zbog Roze?
- Da, da, roza je definitivno moja boja.

Kako je se ona nosila s izvanrednim situacijama?
- Položila je ispit iz izvanredne situacije s čistom peticom.

Osmislili ste koncert koji vraća nadu, kad je zakazan i koje sve pjesme imate na repertoaru?
- Opjevali smo Cesarića, Ujevića, Krležu, Gundulića i Šenou za sad. Pozvani ste svi! Sve što izvodimo znate na pamet sto posto, a ako vam je promaklo naučit ćete u tren oka. To su uglavnom oni stihovi s kojima se rodimo, znamo ih, a da se ni ne sjećamo da smo ih učili.

Je li vam nedostajala publika, što vas raduje u novoj sezoni?
- Nisam još stigla razmišljati o novoj sezoni sad je prvo na redu KARAOKELEKTIRA, pa slijedi "Kafka na žalu" u režiji Ivice Buljana, pa malo odmora da se sve dojmovi poslože, a onda ćemo dalje.

Veseli vas taj nastup u srijedu, što možemo očekivati?
- To je glazbeni performans u kojem je Kiki više zadužen za ovo glazbeni, a ja za ovaj performans dio.


Čitajte i:

Nina Violić prisjetila razvoda od bivšeg supruga: 'Najviše me grižnja savjeti 'prala' prema njoj'

Neprepoznatljiva Nina Violić u kampanji hrvatskog nakita

EKSKLUZIVNO Nina Violić i Filip Šovagović: Ljubav više nije tajna

Linker
19. travanj 2024 19:40