BRAVO!

Nina Kraljić zvijezda je globalnih streaming platformi: Nakon BBC-a, surađuje i s Netflixom!

Glazbenica je za streaming servise otpjevala dvije skladbe, a velike projekte najavila je nakon skandala na 56. Festivalu kajkavskih popevki.

Glazbenica Nina Kraljić osebujna je umjetnica koja nas svakodnevno iznenadi s novim projektima. Jedan u nizu je onaj sa streaming platformom Netflix. U dokumentarnom filmu "The River Runner" američkog redatelja Ruscha Stugersa otpjevala je skladbu portugalskog skladatelja Joaquina Gomeza Camusa. Riječ je o skladbi "Passing the Torch". Dokumentarac govori o kajakašu koji namjerava postati prvi čovjek koji će u kajaku proći četiri velike rijeke koje teku sa tibetske svete planine Kailash.

image

Nina Kraljić

MATIJA DJANJESIC/CROPIX

No, to nije jedini projekt hvalevrijedan projekt koji je Nina imala u proteklih godinu dana. Neka vrata ti se zatvore, poput onih kada nije uspjela izboriti prvo mjesto za prolazak na Eurosong, a durga, na sreću, se otvore. Da ju očekuju veliki projekti, otkrila je, između ostalog, nakon drame s 56. Festivalom kajkavskih popevki u Krapini, gdje je Nina navukla bijes organizatora zbog toga što je nastup otkazala u posljednji trenutak pravdajući se kako je u teškoj financijskoj situaciji.

Nedavno je surađivala i s BBC-jem, a o tome je na društvenim mrežama obavijestila svoje obožavatelje.

"Danas je premijera BBC Earth dokumentarca 'Universe' gdje sam dobila čast pjevati ulogu Red Giant zvijezde koja je dvostruko starija od našeg sunca s nevjerojatnom ekipom iz Bleeding Fingers Music (zajednička tvrtka za glazbenu produkciju koju su osnovali Hans Zimmer i njegov poslovni partner Steve Kofsky i Extreme Music)", napisala je Nina krajem listopada. Pohvale su prštale sa svih strana.

Čitajte i: Nina Kraljić okrenula novi list: Glazbenica nakon edukacije počinje raditi kao terapeutkinja

Talent s mnogo lica

Nedavno je na društvenim mrežama obznanila i svoju novu profesiju, ponovno usko vezanu uz glazbu. Završila je edukaciju iz zvukoterapije.

"Kada se glazbom kreneš baviti radi želje da pomažeš i spoznaje koliko je glazba i zvuk moćan medij za psihofizičko zdravlje, želiš naći još dublje načine kako zvukom pomoći ljudima u svrhu opuštanja, prepuštanja i poticanja zdravlja i ta te misao ne pušta dok ne nađeš način do opsesije. Tada je srećom u moj svijet ušla edukacija za zvukoterapeuta i za sada (jer nikada nema kraja učenju) šest profesionalnih diploma s jednom željom: da ljudima i na taj način približim snagu zvuka i vibracija", objasnila je početkom listopada.

Čitajte i: Vratila se Nina Kraljić! U Hrvatskoj više ni sa kim ne želi imati posla, radit će na svom projektu

Linker
20. travanj 2024 04:52