izazovna godina

Ni ona nije bila pošteđena: Lorde progovorila o najtežem periodu kada je bila usamljenija nego ikada prije

Kako se odmaknula od društvenih mreža, glazbenica je obožavateljima napisala pismo u kojem im se potpuno otvorila i poručila da joj užasno nedostaju.

Nakon što je svijet 'zagrijala' svojim novim, ljetnim albumom 'Solar Power', koji je objavila nakon četverogodišnje stanke, popularna Lorde progovorila je o teškom periodu tijekom pandemije.

U newsletteru svojim obožavateljima je otkrila da se unazad godinu dana osjećala vrlo usamljeno te da je 2021. ispala puno drukčije nego je očekivala.

"Pandemija je nastavila činiti stvari teškim, usamljenim ili opasnim za apsolutno svakog, ali izvan toga, 2021. je bila teška na potpuno neočekivane načine. Bila sam daleko od kuće u vrijeme kada se zemlja borila da obuzda virus te sam se osjećala izolirano od prijatelja i obitelji. Gledajući u zemlju u kojoj se nalazim, osjećala sam se otuđeno od toliko toga što vidim", objasnila je Lorde koja je sve vrijeme sebe propitivala što radi i zašto.

image
Lorde na Met Gali u rujnu 2021.
MATT BARON/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Lorde donijela jednu od najtežih odluka u životu: ‘Učinila sam to jer sam primijetila da mi mozak više ne radi baš najbolje‘

Rođena Novozelanđanka trenutno živi u New Yorku, gdje ide u duge šetnje da dobije "zanimljiv presjek više četvrti".

Dvostruka dobitnica Grammyja također je progovorila o odluci da se na neko vrijeme povuče od društvenih mreža. Svoju posljednju objavu na Instagramu objavila je sredinom lipnja.

"Bila sam tako sigurna da će preskakanje negativnosti (kompulzivno gubljenje vremena, zadovoljavajuća, ali šuplja petlja potvrđivanja vlastite vrijednosti) nadmašiti propuštanje pozitivnih stvari (osjećaj da sam dio zajednice, vaše slatke riječi). Ali stvarno, jako ste mi nedostajali", poručila je fanovima.

"Normalno bih već radila na festivalima i nastupima, putovala po svijetu i dodirivala vam lica, pa izostanak toga malo pridonosi samoći”, dodala je pjevačica koja je novi album objavila u kolovozu.

O tome je govorila i u emisiji "The Late Late Show" s Jamesom Cordenom, gdje je objasnila da joj je trebao prijeko potreban odmor od društvenih mreža kako bi prestala odgađati neke stvari, sačuvala izvorne ideje i vratila se pisanju pjesama.

Lorde progovorila o maltretiranju: ‘Bila sam samo klinka, nisam željela da ljudi govore o tome‘

"Učinila sam to jer sam mislila da mi mozak više ne radi dobro. Bilo je užasno teško, najteže što sam ikada učinila, a i dalje je užasno teško svaki dan. To bi bilo kao da prestanem jesti šećer... i dalje jedem tone šećera i ako nemam šećera osjećam se ludo", rekla je glazbenica.

Linker
19. travanj 2024 22:55