ecija ojdanić

Ni kiša ni sivilo je ne mogu spriječiti: Domaća glumica svaki dan trči deset kilometara

Strastvenu ljubiteljicu trčanja ni loše vrijeme ne može spriječiti da odradi svoj trening pa dok bi većina ostala ušuškana u toplom domu ispod dekice, glumica Ecija Ojdanić (46) odradi svoj trening i dnevno sivilo odmah pretvori u sunčan dan.

„Jutro je idealno za valjanje po krevetu, ali i za, ako ne trčanje, onda barem šetnju po Maksimiru”, pohvalila se Ecija Ojdanić na Instagramu koja je ipak pretrčala svoju dnevnu rutu od deset kilometara. Tijekom lockdowna trčala je baš svaki dan, a to naziva svojom psihoterapijom. Iako je tijekom dvadesetih i tridesetih tu vrstu aktivnosti smatrala ni posebno pametnim ni zabavnim načinom rekreacije, u to se zaljubila u svojim četrdesetima na školi trčanja. Ljubiteljica je i natjecanja pa redovito odlazi na polumaratone i maratone, a svojoj upornosti može zahvaliti i besprijekornu liniju te mišiće na kojima joj zavide brojne žene.

I sama priznaje kako joj je ova aktivnost ispušni ventil, posebno nakon iznimno stresnog razdoblja koje je donijela korona kriza i potres.

Upravo je potres bio inspiracija za njezino kazalište Moruzgva u kojem je nastala predstava Majstori koja prati događanja u jednoj zgradi nakon potresa, u kojoj ima svega.

"Svi su stanari vlasnici u istim problemima, dakle imaju kratke rokove, manjak novaca, a tu je i jedan građevinski poduzetnik. To je drama o ljudskim odnosima u kojem su se svi našli u jednoj suludoj situaciji. Kao što sve naše predstave na kraju daju neki optimizam i nadu u sretno rješenje, tako će i ova predstava ići u tom tonu", rekla nam je nedavno uoči premijere predstave koja je oduševila publiku.

Unatoč burnom rasporedu u kazalištu, obitelj joj je i dalje na prvom mjestu pa sa suprugom, redateljem Robertom Orhelom uspijeva organizirati da sve funkcionira, a posebno obrazovanje njihovog sina Jakova koji je osnovnoškolac te Ecijine kćeri Cvite, srednjoškolke koju je dobila u braku s Antom Viljcem.

ČITAJTE I:

Ecija Ojdanić: 'Da mi je netko u svibnju rekao da će biti ovako, pitala bih ga na kojim je drogama'

Nakon nove frizure, ponovno pod režim: Ecija Ojdanić zapalila društvene mreže fotkom trbušnjaka

Linker
16. travanj 2024 10:34