Obožavatelji zakuhali

Nesvakidašnja tužba: Ni kriva ni dužna američka glumica kubanskih korijena našla se u srcu skandala

Kako se glumica prikazuje u najavi filma, a njezine su scene naknadno uklonjene, obožavatelji koji su ga unajmili isključivo zbog nje sada tuže filmsku kompaniju Universal i traže odštetu od 5 milijuna dolara.

Američka glumica kubanskih korijena Ana de Armas (33) našla se, ni kriva ni dužna, u središtu skandala. Zakotrljala ga je sudska tužba koja bi, pokaže li se da je utemeljena, mogla imati dalekosežne posljedice u zabavljačkoj industriji. Dvojca njezinih obožavatelja, Conor Woulfe (38) iz Marylanda i Peter Michael Rozsa (44) iz okruga San Diego, Kalifornija, tužili su filmsku kompaniju Universal jer ih je, smatraju, grubo prevarila - stoji u saveznoj kolektivnoj tužbi čiju je presliku objavio Variety.

Nedavno su, kažu, iznajmili film "Yesterday" iz 2019. privučeni najavom da je njihova omiljena glumica, Ana de Armas, dio glumačke postave. Doduše, ima malu ulogu, ali njima to nije bilo važno. Platili su 3,99 dolara za najam filma na streamingu Amazon Prime samo zbog nje, a potom su otkrili kako su scene s Anom de Armas izbačene iz završne verzije filma. Silno su se razočarali! Zaključili su da se kompanija Universal bavi "obmanjujućim marketingom" i traže obeštećenje od najmanje 5 milijuna dolara.

Čitajte i: Gdje je pukla veza? Ben Affleck i Ana de Armas prekinuli su putem telefona

image

Ana de Armas zasigurno nije znala da ima tako vjerne obožavatelje.

RICHARD YOUNG/SHUTTERSTOCK

Riječ je o filmu u kojem svijet na neshvatljiv način zaboravio da je legendarni bend "The Beatles" ikada postojao. Jedini koji ih pamti je ne baš uspješan kantautor Jack Malik, kojeg glumi Britanac Himesh Patel (31). Odluči to iskoristiti i svijetu opet predstaviti Beatlese, ali pod svojim imenom… Na putu do slave pomaže mu pop zvijezda Ed Sheeran, oduševljen "Malikovom" glazbom te učiteljica Ellie Appleton, u koju se zaljubljuje. Tu ulogu tumači engleska glumica Lily James (32), a pokazalo se da je baš ona "kriva" za izrezivanje scena s Anom de Armas 2019. - u čiji se lik glavni junak Jack Malik također zagledao na velikom platnu - što je prouzročilo podizanje nesvakidašnje tužbe u siječnju ove godine.

Nisu imali izbora

Scenarist filma Richard Curtis još je 2019. za portal Cinema Blend, objasnio što se dogodilo. Stvar je u tome da se probnoj publici nije svidjela ideja glavnog junaka zagledanog u dvije ljepotice. Prevagu je odnio lik Lily James, dok su scene s Anom de Armas izbačene.

- Bilo nam je jako žao jer je Ana bila briljantna u toj ulozi. To je jedna od onih stvari koje morate učiniti, koliko god vam je teško, zbog cjeline filma - izjavio je Curtis. Nahvalio ju je kao "talentiranu, uspješnu i slavnu glumicu", spomenuo je i njezine uloge u filmovima "Blade Runner 2049" te u franšizi Jamesa Bonda "No Time to Die” ali je bez razmišljanja podržao odluku redatelja Dannyja Boylea i fantastične glazbene komedije "Yesterday" izbaciti scene s Anom. Ukratko, učinio je ono što se od glavnog scenariste očekuje. Pa ipak, tužitelji nisu zadovoljni objašnjenjem.

- Budući da je potrošačima u najavi za "Yesterday" obećan film s Anom De Armas, a nisu ga dobili, nije im pružena adekvatna protuvrijednost za najam filma - navodi se u tužbi.

Čitajte i: Kubanska ljepotica novo je zaštitno lice Estée Lauder: Ana de Armas otkrila sve tajne svoje beauty rutine

Sličan slučaj, podsjetimo, dogodio se u Michiganu 2011., radi se o tužbi zbog filma "Drive". Podignuta je zato što je tužiteljica, prema najavi, očekivala "akcijski film velike brzine", a prema njezinom sudu, dobila je (pre) sporu dramu. Tužba je odbačena i zato što "pregled trailera pokazuje da on nije u suprotnosti sa sadržajem filma. Svaka scena prikazana u najavi pojavila se i u filmu." Tuženi su se pozvali i na činjenicu da su film i najava zaštićeni Prvim amandmanom koji štiti slobodu govora. Vidjet ćemo kako će stvari odvijati u tužbi obožavatelja Ane de Armas: možda su iskreno ogorčeni jer su umjesto nje gledali Lily James ili samo žele izvući novac?

Linker
15. travanj 2024 08:38