Traže pravdu

Nema kraja lošim vijestima: Obitelj poginule snimateljice tuži Aleca Baldwina zbog njene smrti na setu

Nakon fatalne nesreće na snimanju, u kojoj je glumac ispalio hitac iz pištolja koji je trebao imati lažne metke, obitelj nesretne žene ipak je odlučila podići tužbu protiv njega.

Obitelj pokojne snimateljice Halyne Hutchins podigla je krivičnu optužnicu za smrt protiv glumca Aleca Baldwina, zbog tragedije koja se dogodila na setu njegovog niskobudžetnog westerna "Rust". Baldwin je držao revolver iz kojeg je ispalio hitce na setu u Novom Meksiku, bilo je to 21. listopada 2021. kada je filmska ekipa tamo održavala probe.

Holivudska zvijezda tvrdi da je Hutchins osobno zatražila da uperi pištolj prema njenom pazuhu, a ne prema kameri, nekoliko trenutaka prije nego je oružje opalilo. Redatelj Joel Souza također je ranjen u nesretnom događaju koji se dogodio na ranču Bonanza Creek u blizini grada Santa Fe, gdje je bio postavljen filmski set.

image

Alec Baldwin tvrdi da je snimateljica tražila da pištolj uperi u nju.

AVALON/PROFIMEDIA

Čitajte i: Nevolje za holivudskog glumca: Alec Baldwin našao se na meti novih optužbi, ovog puta za duševne boli

Istraga još traje

Odvjetnik Brian Panish, koji zastupa supruga poginule Matthewa Hutchinsa, održao je tiskovnu konferenciju na kojoj je najavio ovu tužbu.

Baldwin je tvrdio da je prema uputama snimateljice povukao osigurač te je revolver ispalio metke kada ga je pustio. Glumac je također rekao da nije znao kako oružje u sebi ima prave metke.

Istražitelji su opisali kako postoji "određena nemarnost" u načinu na koji je oružjem rukovano na setu vesterna. Još uvijek treba utvrditi odakle se prava municija našla na setu i shodno tome nisu još podignuli optužnice.

Linker
19. travanj 2024 18:23