PJEVAČICA ISKRENO

Neda Parmać: ‘Krumpire ne bih kopala, ali pomoć od države nisam tražila - nekima je puno teže nego meni‘

Ni pjevačicu nije zaobišla kriza uzrokovana nemogućnošću rada i održavanja koncerata, ali ona ni u jednom trenutku nije pomišljala da traži naknadu od države jer smatra kako je nekim kolegama puno teže. Za to je vrijeme vrijedno snimala pjesme i posvetila se obitelji.

Glazbenicu smo nedavno imali priliku gledati u popularnom showu Nove TV "Tvoje lice zvuči poznato" gdje je zahvaljujući talentu i angažmanu dogurala do samog finala. Ipak, njezinoj sedmogodišnjoj kćeri Adrijani nije bilo jasno zašto mama nije pobijedila kad je bila najbolja.

Baš zahvaljujući honoraru koji je dobila pjevajući u tom showu, Neda Parmać (35) je 'izvukla' godinu, što mnogima u glazbenoj industriji nije uspjelo, a sve zbog koronakrize i lockdowna zbog kojega im je onemogućen rad.

image
Neda Parmać godinu je "izvukla" zahvaljujući showu Tvoje lice zvuči poznato
PROMO

"Već 20 godina živim isključivo od glazbe i imala sam vremena shvatiti da je to često sezonski posao i da će biti perioda kada ćemo raditi više i kada ćemo raditi manje. Baš zato sam vrlo štedljiva i nisam se dovela u situaciju da sam životno ugrožena. Ne namjeravam kopati krumpire, želim raditi u struci i sretna sam sa sam imala priliku sudjelovati u showu Tvoje lice zvuči poznato uslijed tog teškog perioda bez angažmana”, priča nam Neda Parmać čija sestra Sanja je vlasnica škole pjevanja Mikrofon.hr gdje Neda radi kao mentorica, predaje pjevanje, ima svoj dječji zbor Mikrofončići, održava ritmičke i dramske radionice. No, odnedavno više ni taj posao ne može raditi.

"Za nas se nema razumijevanja jer mi nismo branša koja je nužna za život, ali kad treba pomagati drugima i ukazati na neki problem tu su uvijek glazbenici u prvom redu koji su odradili brojne humanitarne akcije i koncerte. Zato me ljuti da nam nisu stvorili uvjete koji su prihvatljivi....", kazala je glazbenica.

Pogledajte video

Bila je kreativna

"Naknadu nisam dobila jer nisam ni tražila. Imala sam projekt Tvoje lice zvuči poznato i nisam bila životno ugrožena. To mi je bio honorar. Nisam bila licemjerna i pohlepna, jer znam da je nekima potrebnije”, priča Neda čiji je suprug Damir Klačar (44) također glazbenik - radi kao tenor u Hrvatskom narodnom kazalištu pa je od prosinca i on doma. U šali kaže da ako se sada nije razvela - neće nikada.

image
Neda Parmać snimila je spot za pjesmu Daj mi, a u kojem ju je odjenula dizajnerica Branka Sovar
PROMO

Unatoč svemu, Neda je bila kreativna. Sa Gelato Sisters snimila je obradu poznatog hita grupe Aerodrom, a i napisala je pjesmu 'Daj mi' koja je drugačija od onoga što su ljudi do sada navikli čuti od nje. "Pjesma je, kao i prethodnih nekoliko, nastala u autu, gdje sam shvatila da jedino imam svoj mir, pod uvjetom da ugasim mobitel. Došla sam s idejom do producenta, koji mi je pomogao ideju pretočiti u pjesmu. Nakon što mi je poslao svoju viziju aranžmana već sam sljedeći dan počela s organizacijom snimanja videa", ispričala je Neda.

Za pjesmu kaže da je povećena svima onima koji se ne zadovoljavaju prosjekom, kako u životu tako i u vezama. "Atipična je za mene. Stvorila sam je u sat vremena zajedno s Ivanom Škuncom. Tematika je ljubavna ali nije sretna ljubav u pitanju. Sve žene pjevaju o ljubavi - ili slave ili tuguju. U ovoj priči žene su uzrok nesretne ljubavi, mi smo srcolomke”, priča Neda koja je za redatelja spota odabrala Tomislava Povića.

Linker
20. travanj 2024 01:14