Profimedia, Uppa entertainment
CORNELIUS FUDGE

Napustio nas je ministar magije: Preminuo britanski glumac Robert Hardy

Britanski glumac Robert Hardy, najpoznatiji po ulozi u filmskom serijalu o Harryju Potteru te kao zvijezda TV serijala "All Creatures Great and Small" preminuo je u 92. godini života.

Vijesti o odlasku Roberta Hardyja potvrdila je njegova obitelj, a publika će ga pamtiti kao Corneliusa Fudgea, ministra magije, u četiri filma o Harryju Potteru: najprije se pojavio u toj ulozi u filmu "Harry Potter i Odaja tajni" 2002., a svoju ulogu reprizirao je u filmovima "Harry Potter i zatočenik Azkabana", Harry Potter i Plameni pehar" te "Harry Potter i Red feniksa".

HARRY POTTER AND THE PRISONER OF AZKABAN, Robert Hardy, Michael Gambon, 2004, © Warner Brothers/courtesy Everett Collection
©Warner Bros/Courtesy Everett Collection

U svojoj je karijeri nekoliko puta utjelovio Winstona Churchilla, uključujući i seriju "Winston Churchill: The Wilderness Years", ali ostat će upamćen i po ulozi Siegfrieda Farnona u serijalu "All Creatures Great and Small" koji se emitirao od 1978. do 1990. godine. U izjavi obitelji naglašeno je da je imao sjajan život i iznimnu karijeru kroz više od 70 godina.

Linker
24. travanj 2024 07:43