Adio, lito

Nakon što su nastupili na Zlatnom ratu partner Ane Rucner se otvorio: ‘Obožavam s njom surađivati, moram to tako reći‘

Glazbenici su pokrenuli manifestaciju i održali nastup na jednoj od najljepših plaža u Hrvatskoj, a ovo im je samo jedan od brojnih zajedničkih nastupa.

Jedno od omiljenih godišnjih doba - ljeto - nam je gotovo, a naša najpoznatija violončelistica ove ga je godine po prvi put odlučila pozdraviti na odlasku. Ana Rucner je završetak ljeta proslavila spektakularnim koncertom na jednoj od najljepših plaža - Zlatnom ratu u Bolu na otoku Braču. Glazbeno događanje nazvala je "Adio, lito", a održala ga je prvi put. No tom godišnjem dobu Ana tradicionalno 10 godina u Dubrovniku poželi dobrodošlicu kroz njen "Pozdrav ljetu".

"11 godina sviram na Srđu, u amfiteatru u Dubrovniku, a nekako se poklopilo da je to 11, a ovo prva godina. Lijepa je priča pogotovo povezivanje dviju ljepših destinacija - Dubrovnik kao grad i Bol kao prekrasna destinacija, Zlatni rat, najljepša plaža. Lijepa priča - početak i kraj ljeta'', ispričala je Ana Rucner za In Magazin.

image
Ana Rucner pozdravila je zadnje ljetne zrake sunca svojim koncertom
ROBERT BARILLA

Ovu je manifestaciju Ana održala zajedno sa svojim ljubavnim i glazbenim partnerom, bubnjarom Markom Duvnjakom. Tako je ovaj par još jednom Hrvatskoj donio događaj u kojem spajaju ljepote prirode naše zemlje s vrhunskom glazbom. Ovog se puta Marko otvorio po pitanju suradnje s Anom.

Čitajte i: Spektakularan koncert ‘Adio lito‘: Ana Rucner održat će svoj prvi koncert na plaži Zlatni rat

"S Anom je meni iskreno jako predivno surađivati. Imamo stvarno fenomenalnih projekata. Nakon te Kine biti pozvan najprije na njen Dubrovnik, na taj Ana u gradu festival, pa sad s njom zajedno na ovom 'Adio, lito' festivalu, obožavam s njom surađivati, moram to tako reći", rekao je Marko.

image
Marko Duvnjak obožava nastupati s Anom
ROBERT BARILLA

Neke nove tradicije

Nakon što je 11 godina Ana svojim violončelom pozdravljala prve zrake ljetnog sunca, nastupom u Dubrovniku, ove se godine odlučila oprostiti od ljeta na jednako originalan način.

Spektakularni koncert pod nazivom "Adio lito", održao se na prvi dan jeseni, 23. rujna, u zalazak sunca. Ana je koncertnim programom u trajanju od 50 minuta ispratila posljednje ljetno sunce, baš kao što u Dubrovniku pozdravlja prvo ljetno sunce, želja joj je da postane tradicionalan, kao i onaj dubrovački.

image
ROBERT BARILLA, FRANO OžBOLT I TZ BOL
Linker
18. travanj 2024 06:44