ozbiljno stanje

Nakon što joj je dijagnosticirana ozbiljna bolest, hitno morala izvaditi čak dva organa

Amy Schumer jedna je od mnogih žena koja ima endometriozu. Ona može izazvati po život opasne probleme, a zbog nje je glumica morala na operaciju zbog koje neće više moći imati djece.

Slavna glumica i zvijezda mnogih komedija, Amy Schumer, oporavlja se nakon operacije endometrioze. Naime, zbog ovog problema koji uzorkuje neredovite menstruacije, glumica je morala ukloniti maternicu i slijepo crijevo.

Endometrioza je kronična bolest kod koje se tkivo sluznice maternice (endometrij) pojavljuje na mjestima u organizmu gdje ne bi trebalo biti, odnosno bilo gdje izvan maternice.

Amy se endometrioza 'napala' slijepo crijevo pa su joj ga morali odstraniti. "Liječnik je otkrio čak 30 dijelova endometrioze koje je potom uklonio. Osim maternice uklonio mi je i slijepo crijevo jer ga je endometrioza 'napala'. Bilo je puno, puno krvi u mojoj maternici i još uvijek me boli", ispričala je Amy na Instagramu.

Čitajte i: Amy Schumer na mukama: Potužila se javno od čega boluje, pa je napali da potraži pomoć liječnika

Ovo nije prvi put da je glumica, kojoj je dijagnosticirana i adenomioza (kad se tkivo sluznice maternice nalazi u miometriju, mišićnom sloju maternice) te lajmska bolest, bila iskrena o svojim intimnim problemima i problemima za začećem.

Amy je rodila sina Genea u svibnju 2019., no samo sedam mjeseci nakon izuzetno teške trudnoće, podvrgla se postupku umjetne oplodnje. Sa suprugom Chrisom Fischerom željela je još jedno dijete, no umjetna oplodnja očito nije bila za nju.

image
Amy Schumer i suprug Chris Fischer u šetnji sa njihovim sinom Geneom.
T.JACKSON/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

"Podvrgla sam se umjetnoj oplodnji prošlog tjedna i osjećam se potpuno iscrpljeno fizički i emocionalno. Ako je netko prošao kroz to i ako mi netko može dati nekakav savjet, slobodno dajte", napisala je Amy na svom Instagramu uz fotografiju bolnog trbuha.

Čitajte i: Slavna mama progovorila o teškom porodu: 'Carski rez trajao je tri sata, prvih sat vremena sam povraćala'

Zbog svih dijagnoza i komplikacija Amy je morala odustati od ideje drugog djeteta, a sada ga nažalost neće moći imati zbog izvađene maternice. Kako je svojedobno otkrila, zamrznut će jajašca i odlučiti na "koji će način dati Geneu brata ili sestru". Iako to nije napisala, čini se da Schumer i suprug razmišljaju o surogat majci koja im je sada jedina mogućnost.

Linker
19. travanj 2024 01:35