KOMPLIKACIJE OD LEUKEMIJE

Nakon izgubljene borbe s bolešću preminuo glumac Jack Kehler iz hit filma Big Lebowski

Američki glumac, koji je imao sporedne uloge u desecima TV emisija i filmova tijekom četiri desetljeća, preminuo je u dobi od 75 godina.

Kehlerov sin Eddie Kehler potvrdio je za Deadline da je njegov otac umro u subotu od leukemije u medicinskom centru Cedars Sinai u Los Angelesu.

Njegove obožavatelje ova vijest je posebno rastužila. Inače, glumac je rođen 22. svibnja 1946. u Philadelphiji, a istaknuo se po ulozi u ABC avanturističkoj seriji McKenna i u drugoj sezoni ABC-jevog Murder One. Više puta se pojavio se u serijama kao što su The Man in the High Castle, ABC iz sredine 2000-ih i I'm with Her.

Kehler je ostatak 1980-ih radio na televiziji, a ostao je zapamćen po ulogama u “Hill Street Blues”, “Fresno”, “Cagney & Lacey” i “St. Drugdje." 90-ih je počeo glumiti u akcijskim filmovima, kao što su: "Posljednji izviđač", "Wyatt Earp" i "Vodeni svijet". Kehler se također našao u centru pažnje kultnog filma zbog svoje uloge stanodavca Jeffa Bridgesa The Dude u krimi komediji Joela i Ethana Coena iz 1998. "The Big Lebowski".

Glumac se također istaknuo ulogom u filmu "Čovjek u visokom dvorcu" i gostovanjem u raznim televizijskim serijama.

Njegova posljednja uloga je uloga stanodavca u Disney+ seriji “Love, Victor”. Također je glumio u kriminalističkom filmu "The Platinum Loop", koji je trenutno u postprodukciji. Osim filmske glume, Kehler je također producirao samostalnu emisiju u kojoj se pojavljuje i on sam. Nakon njegove smrti ožalošćena je njegova dugogodišnja supruga Shawn Casey, sin Eddie Kehler, njegova snaha, Mari-Anne i njegov unuk Liam.

Linker
10. travanj 2024 21:38