privatni album
'Riješio se zla'

Najteži dani Maje Šuput: Tihi odlazak oca Borisa

Pjevačica Maja Šuput posljednjih dana prolazi najteže trenutke u životu. Uvijek vesela i dobro raspoložena, danas se emotivnim statusom oprostila od oca Borisa Šuputa koji je preminuo nakon duge i teške bolesti. Njezin otac bio je poznati glazbeni menadžer, a nakon što je saznao da će se njegova kći početi baviti pjevanjem obuzela ga je neopisiva sreća. Ni sama pjevačica nije krila da su ljubav i ponos obostrani. 16 godina nakon moždanog udara izgubio je bitku, a njegova mezimica na svoj se način dirljivom objavom oprostila od oca.

'Jučer smo na posljednji počinak ispratili mog tatu. Nakon preduge i preteške bolesti konačno se riješio bolnica, nepokretnosti, cjevčica... Riješio se zla koja ga je prikovala za krevet i života kojeg nitko, baš baš nitko nikada ne bi smio ni na dan doživjeti. Bio je bolestan posljednjih 16 godina od koje posljednje tri želim izbrisati iz pamćenja jer je preteško. Sada je konačno slobodan, konačno svoj. Ako stvarno postoji (a trenutno sam u potpunom uvjerenju da postoji) drugi svijet onda je on sad već u uredu i dogovara gaže i koncerte. Gore bi moglo postati jako veselo. Moga oca svi znaju kao managera koji je žario i palio sve do kobne 2003. On je obožavao svoj posao i svoj način života koji je bio akcija non stop. Bio je muškarac koji je svaki dan u košulji, sakou, čiste kose, parfemom koji se osjećao još cijeli dan u ulazu kad bi on prošao... Bio je zafrkant i šarmer. Bio je najponosniji ( kao i svaki otac valjda) tata na svijetu, a dan kad sam mu rekla da ću početi pjevati mu je bio najsretniji dan u životu. Sve sto se u mojoj karijeri događalo nakon njegove bolesti pratio je s najvećim veseljem. Zvao me 5 puta na dan da pita gdje pjevam u petak, gdje u subotu a onda u nedjelju sto pitanja kako je bilo, koliko je ljudi. I taj ponos je bio nevjerojatan. Posljednje 3 godine vise me nije mogao ni zvati ni pričati . I ne bih o tom zlu koje ga je snašlo jer je bolno. Najveći heroj u ovoj priči je moja mama Danica. Svaki dan, sat, minutu, posljednjih 16 godina dala je njemu. Da nije bilo nje pisala bih ja ovo puno prije. On je imao tu sreću da ima nju, da mu olakša da dostojanstveno živi koliko god je to moguće u svojoj bolesti. Ja znam da ću dati sve od sebe i dalje da njega činim sretnim, a ako gore postoji telka vjerujte mi taj daljinski je kod njega i vrti samo muziku. I raspali tata, imaš što za nadoknaditi. Mi te volimo najviše na svijetu i ta ljubav se ne raskida ni bolešću ni smrću. Ljubav je ljubav. Pogotovo ova kćeri i oca . Rekla bi ti mirno spavaj ali u tvom slučaju bi zvučalo kao kazna. Zato tata, uživaj u svojoj slobodi, pleši, pjevaj i čuvaj nas. Volimo te', napisala je emotivna Maja.

View this post on Instagram

Jucer smo na posljednji pocinak ispratili mog tatu. Nakon preduge i preteske bolesti konacno se rijesio bolnica, nepokretnosti, cjevcica... Rijesio se zla koja ga je prikovala za krevet i zivota kojeg nitko , bas bas nitko nikada nebi smio ni na dan dozivjeti. Bio je bolestan posljednjih 16 godina od koje posljednje 3 zelim izbrisati iz pamcenja jer je pretesko. Sada je konacno slobodan, konacno svoj. Ako stvarno postoji ( a trenutno sam u potpunom uvjerenju da postoji) drugi svijet onda je on sad vec u uredu i dogovara gaze i koncerte. Gore bi moglo postat jako veselo. Moga oca svi znaju kao managera koji je zario i palio sve do kobne 2003. On je obozavao svoj posao i svoj nacin zivota koji je bio akcija non stop. Bio je muskarac koji je svaki dan u kosulji , sakou, cistom kosom, parfemom koji se osjecao jos cijeli dan u ulazu kad bi on prosao... Bio je zafrkant i sarmer. Bio je najponosniji ( kao i svaki otac valjda) tata na svijetu a dan kad sam mu rekla da cu poceti pjevati mu je bio najsretniji dan u zivotu. Sve sto se u mojoj karijeri dogadjalo nakon njegove bolesti pratio je s najvecim veseljem. Zvao me 5 puta na dan da pita gdje pjevam u petak, gdje u subotu a onda u nedjelju sto pitanja kako je bilo, koliko je ljudi. I taj ponos je bio nevjerojatan. Posljednje 3 godine vise me nije mogao ni zvati ni pricati . I ne bih o tom zlu koje ga je snaslo jer je bolno. Najveci heroj u ovoj prici je moja mama Danica. Svaki dan, sat, minutu, posljednjih 16 godina dala je njemu. Da nije bilo nje pisala bih ja ovo puno prije. On je imao tu srecu da ima nju , da mu olaksa da dostojanstveno zivi koliko god je to moguce u svojoj bolesti. Ja znam da cu dati sve od sebe i dalje da njega cinim sretnim a ako gore postoji telka vjerujte mi taj daljinski je kod njega i vrti samo muziku. I raspali tata, imas sta za nadoknadit. Mi te volimo najvise na svijetu i ta ljubav se ne raskida ni bolescu ni smrcu. Ljubav je ljubav. Pogotovo ova kceri i oca . Rekla bi ti mirno spavaj ali u tvom slucaju bi zvucalo kao kazna. Zato tata, uzivaj u svojoj slobodi , plesi, pjevaj i cuvaj nas. Volimo te

A post shared by majasuput (@majasuput) on

Maja je svojedobno u intervjuu za Gloriju ispričala koliko je očeva bolest utjecala na nju.'Užasno. Veoma sam smršavjela i pala u depresiju. Čas sam bila ljuta, čas tužna. Oduvijek sam bila tatina mezimica i svi kažu da sam temperamentom i karakterom isti on: otvorena, vesela, uvijek u pokretu. Prije mi je išlo na živce što me tata zove telefonom deset puta dnevno, a sad mi je drago. Sjećam se, dok je 16 dana ležao u komi, mislila sam: "Bože, samo nek’ se probudi pa nek’ me zove i dvadeset puta dnevno, neće mi smetati." Prije pola godine ponovno sam imala žestoku reakciju: svaki dan sam plakala i pitala se zašto se to moralo dogoditi baš njemu. Izvukao me Ples sa zvijezdama', rekla je u intervjuu za Gloriju 2007. godine, pet godina nakon što je njezin otac doživio moždani udar.

boris suput
foto eph
Hanza Media
Boris Šuput

Tada je ispričala kako se neizmjerno divi majci Danici. 'Na njezinom mjestu, ja bih se vjerojatno već šest puta bacila s balkona. Ona je žena puna neizmjerne snage i ljubavi. Paralelno vodi kozmetički salon i brine se o tati. Kad sam na putu, brine se i o mom maltezeru Bondu, kad ne stignem, opere mi i izglača robu… Mama je neprestance u pokretu, stalno nešto radi i to uvijek za druge, a nikad za sebe. I, što je najbolje, kraj dana dočeka s osmijehom na licu'.

Zagreb, 181213.
U KD Drazen Petrovic odigran je mjuzikl Footloose. 
U Broadwayskom glazbeno plesnom spektaklu sudjeluju brojne glazbene i glumacke hrvatske zvijezde.
Na fotografiji: Boris Suput i Ivana Kindl.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markicevic / Hanza Media
Boris Šuput sa suprugom Danicom i pjevačicom Ivanom Kindl 2013.godine

Linker
05. srpanj 2022 17:31