Potrudili se

Najljepše pisanice iz domova slavnih: Josipa Lisac ima najoriginalnija, a Ornela Vištica najraskošnija jaja

Uskršnja jaja može se ukrasiti na bezbroj različitih načina. Sve ovisi koliko tko ima volje, vremena i vještine. Domaće zvijezde pohvalile su se svojim uradcima, a neki među njima su zaista inspirativni.

Najveći kršćanski blagdan ne može proći bez šarenih pisanica. Jaja su simbol rođenja, plodnosti, blagostanja i zdravlja, a tradicija bojanja jaja za Uskrs jedna je od najljepših. U njoj uživaju i oni najmlađi, ali i nešto stariji. Domovi domaćih zvijezda puni su različitih uskršnjih dekoracija, a mnogi od njih na svojim su Instagram profilima podijelili kako su ukrasili pisanice.

Čitajte i: Pogledajte kako se Uskrs slavi u domu Anje Alavanje, Lane Pavić, Marijane Mikulić...

Jedna od najoriginalnijih ideja pripada glazbenoj divi Josipi Lisac koja je na jaja napisala važne poruke:

"Gdje siješ ljubav, izraste veselje!”

“Samo blagost briše svaku mržnju!”

“Nisu vremena loša, nego čovjek.”

“Prijateljstvo prestaje tamo gdje počinje dug.”

Oko ukrašavanja jaja posebno se potrudila glumica Ornela Vištica koja ih je ušminkala decoupage tehnikom.

"Na prvi pogled se i ne vide, ali na drugi pogled uspjela sam napraviti ova jaja. Dragi moji sretan vam i blagoslovljen Uskrs. Želim vama košaru zdravlja i vjere kako nam svjetlost uskrsnuća donosi vrijeme snage, ljepote, čvrstine, ljubavi, strpljivosti.I nade, u ovim mračnim vremenima globalne pandemije corona virusa, ne gubimo nadu u ljepša i bolja vremena", napisala je Vištica.

Čitajte i: Marija Husar Rimac ugostila nas uoči posebnog Uskrsa: 'Naš dom će biti ispunjen novom radošću i veseljem'

Glumica Bojana Gregorić Vejzović oslikala je jaja u duhu proljeća, s motivima cvijeća. Jednostavno, a lijepo! Uz fotografiju sa svojim remek djelom, poručila je:

"Sretan Uskrs dragi ljudi. Nek vam nadolazeće vrijeme donese obilje veselja,zdravlja i ljubavi!".

Danijela Dvornik je pak pisanicama nacrtala smiješke i "obukla" ih u šarene, karirane salvete pa su pomalo podsjećala na bakice. U svaku salvetu utaknula je grančicu ružmarina.

Osim dama, potrudio se i jedan gospodin, tv urednik i voditelj Tomislav Jelinčić. Sudeći po šarama na pisanicama, farbao ih je tehnikom bojanja preko salveta.

"Sretan Uskrs!I sretni vam novi počeci...", kratko je zaželio Jelinčić.

Linker
18. travanj 2024 14:07