Vladimir Dugandžić / CROPIX
SUZE ZA GENERACIJU

MOŽE LI GORE? 'Život nam je servirao rat i krizu, kredite u švicarcima, a i otkaze, razvode, bolesti'

Ivana Plechinger prisjetila se loših, ali i divnih stvari koje su se dogodile njezinoj generaciji, a mnogi su joj se zahvalili nakon što su pogledali video jer su se dobro isplakali.

"Nije nas život mazio, generacijo... Servirao nam je i rat i financijsku krizu, kredite u švicarcima, a i 'klasike' otkaza, razvoda, bolesti i odlazaka najmilijih. A sad? Na meniju je nešto što još nijedna generacija prije nas nije doživjela - virus koji prijeti da će ugroziti više ljudi no mnoge nedaće o kojima smo učili iz udžbenika povijesti. Ali to nije sve! Neki od nas koji Zagreb zovu svojim domom, potresom su u trenutku ostali bez njega, a svima se to nedjeljno buđenje upisalo u sjećanje najgoreg buđenja koje pamtimo. Nije nas život mazio generacijo moja, ali znaš li što je zajedničko svakom od tih grubih udaraca? Sve smo ih preživjeli! Neki su nas bacili na koljena, ali opet smo znali kako ustati", objavila je nekadašnja pjevačica, spisateljica i voditeljica Ivana Plechinger.

"Generacijo moja, baš ovih dana kad je teško sjetiti se lijepog, sjeti se svih izlazaka i plesanja dok te noge više ne služe i pjevanja dok ne ostaneš bez glasa na svim tulumima uz "Dva dinara druže" i "Ja ti pišem pismo stari prijatelju moj". Sjeti se svih kultnih koncerata, položenih ispita i slavlja u njihovo ime. Sjeti se svih izleta i roštiljanja i svih smijanja s onima koje najviše voliš. Sjeti se svakog putovanja i svakog novog okusa i mirisa u zemljama koje vidiš prvi puta. Sjeti se svih zagrljaja. Baš svih. Svih poljubaca u suton i u zoru, u podne i u ponoć, svih dodira od jutra do sutra. Sjeti se generacijo. Sad kada nam sve to najviše nedostaje, sjetimo se najvažnijeg - svaku smo svoju nedaću preživjeli! I ovu ćemo. Ništa više neće biti isto, čitav će svijet i svi u njemu biti drugačiji jer svaki će zagrljaj značiti toliko više, svaka kava s društvom i romantična večera, svaki koncert veselit će te jače, svaki novi grad i nova šetnja, svaki susret, svaka neočekivana dobrota dublje će te dotaći...

Zagreb, 161110.
Cinestar, Avenue mall. 
Premijera filma Harry Potter i darovi smrti -prvi dio.  Sedma i posljednja avantura mladog carobnjaka biti ce ispricana kroz dva cjelovecernja filma. 
Na slici: Ivana Plechinger je dosla na premijeru filma.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjevic / CROPIX / CROPIX

Zanimljivo je da nas prijetnja smrću tjera da život cijenimo više i postanemo stvarno svjesni svih ljepota koje smo proživjeli i koje živimo. Smrt naš život stavlja u pravu perspektivu. Hvala joj na tome. Generacijo moja, pametni smo mi, ali nismo znali kako mudro živjeti. Hoćemo li sada konačno naučiti? E, hajde da hoćemo..." rekla je Ivana koja je emotivni video napravila uz pomoć cijele obitelji, supruga koji je bio zadužen za glazbu i sinova koji su ga montirali, a dodaje da ovog videa ne bi bilo bez njezinih online prijatelja.

Zagreb, 221112.
Cafe u Dvoristu, Zerjaviceva 7.
Pjevacica Ivana Plechinger sa svojom obitelji osnovala je grupu Plechinger i Kovacici i zajednicki su snimili novi album kojeg su uz brojne prijatelje i obitelj promovirali u cafeu U Dvoristu.
Na fotografiji: sin Vigo, Bruno Kovacic, sin Jan i Ivana Plechinger.
Foto: Sandra Simunovic / CROPIX
Sandra Šimunović / CROPIX
Ivana Plechinger sa sinovima Vigom i Janom te suprugom Brunom 2012. godine

U nedavnom intervju za Gloriju Ivana je govorila o vlastitim životnim udarcima s kojim se morala nositi.

"Meni je mama umrla kad sam imala 12, s 39 sam imala moždani udar, nakon toga mi je tata umro na rukama. U nesreći mi je bio teško ozlijeđen sin, ali sam nakon svega toga osoba koja će vas uvjeravati da je život divan i da smo tu došli da se veselimo i radujemo jer sam sve te životne udarce i tuge uspjela pretvoriti u životne radosti. Nisam oduvijek to znala. Do neke 35. ili 36. godine sam bila jedno vrlo zbunjeno i žalosno biće. Imala sam divan život, ali je neki nemir bio u meni. Zato sam i počela učiti i iščitavati i to ću raditi cijeli život. A ako ti ja kažem da je sve u redu nakon svega što sam prošla, meni moraš vjerovati.', dodala je Ivana koja uživa u radionicama koje organizira diljem zemlje.

ČITAJTE I:

Linker
19. travanj 2024 21:07