Valjan razlog ili ipak ne

Možda ipak malo pretjeruje? Quentin Tarantino objasnio zašto s majkom nikada neće podijeliti svoje bogastvo

Ovu odluku slavni je redatelj donio još s 12 godina i to zbog majčinog negodovanja oko onog što ga zanima - pisanje scenarija. No, bi li Tarantino trebao oprostiti majci?

Američki scenarist, filmski redatelj i glumac Quentin Tarantino, koji se može pohvaliti osebujnim načinom pripovijedanja priča na filmskom platnu, odlučio je održati obećanje koje je sa samo 12 godina dao majci. Možda će vas njegova odluka poprilično šokirati, kao što je i mnoge njegove fanove, ali on je se namjerava držati.

Naime, podcastu Briana Koppelmana Tarantino je otkrio da nikada neće podijeliti svoje bogatstvo, točnije novac, sa svojom majkom Connie koja ga je rodila kada je imala samo 16, a otac ih je napustio prije Quentinovog rođenja.

image
Quentin Tarantino i Bruce Willis s kolegama na setu filma 'Pulp Fiction'.
FOTOGRAFIJE: MIRAMAX COLLECTION/EVERETT/PROFIMEDIA MIRAMAX COLLECTION/EVERETT/PROFIMEDIA

Connie svog sina baš i nije podržavala, već je na svaki njegov pokušaj stvaranja nečeg svojeg bacala sarkastične komentare. Drugim riječima - nije vjerovala u njega, što svakom djetetu može poljuljati samopouzdanje i natjerati ga da sumnja u svoje sposobnosti. Tarantino je nije slušao.

On je već s 12 godina počeo pisati scenarije, no učitelji u njegovoj školi tome nisu bili baš blagonakloni jer su mislili da izbjegava školske obveze, a zbog toga ga je i majka uzela 'na zub'.

"Ona je uvijek govorila: 'Što će ti ova spisateljska karijera?', a dok je to izgovarala, uvijek je pokazivala navodnike s prstima. Govorila mi je da je s tim mojim glupostima gotovo. I kada mi je to tako sarkastično govorila, rekao sam joj: 'Kada postanem uspješan, od mog uspjeha nećeš vidjeti ni novčića. Nećeš dobiti ništa, ni kuću, ni putovanja, ni aute, ništa. Zato što si to rekla.' I održao sam svoju riječ", ispričao je Tarantino.

Čitajte i: Slavni redatelj u 57. godini prvi put postao otac i to s 20 godina mlađom pjevačicom

I dalje po svom

Kad je Koppelman upitao je li Tarantino doista ispunio svoje obećanje, redatelj je potvrdio: "Da", objasnivši: "Pomogao sam joj oko zastoja u poreznoj upravi. Ali nema Cadillaca, nema nove kuće", rekao je Tarantino.

image
Quentin Tarantino i supruga Danielle Prick.
PROFIMEDIA, MEGA AGENCY

No, kad mu je Koppelman dao protuargument, rekavši da su ga upravo majčine riječi potaknule da uspije, Tarantino mu je na to odgovorio: "Vaše riječi imaju posljedice, posebice u odgoju vaše djece. Vaš sarkastični ton o tome što njih zanima dovodi do eto - posljedica", poručio je redatelj.

Quentin Tarantino iza sebe ima već poduži popis uspješnih filmova poput "Kill Bill", "Django Unchained" i "Once Upon a Time ... In Hollywood". Nedavno je postao i otac - supruga Daniella rodila im je sina Lea. U lipnju ove godine rekao je da razmišlja o 'odlasku u mirovinu' kao filmskog redatelja te da bi rado stvarao predstave ili pisao knjige.

Linker
19. travanj 2024 03:29