Scott Yamano - Netflix / The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia
od kralja tigrova do vještaca

Mogli bi vas iznenaditi: Ovo su najgledaniji filmovi i serije svih vremena na Netflixu

Superpopularni "Money Heist", nabijen scenama akcije i seksa, nadmašila je fantasy serija koji mnogi zovu Netflixovim odgovorom na seriju "Game of Thrones", dok je od svih kriminalističkih dokumentaraca temeljenih na stvarnim pričama, publiku najviše privukao nevjerojatni Joe Exotic.

Izraz "Netflix and chill" odavno je postao način života nove generacije, koja sve više cijeni povlačenje u udobnost svog doma i gledanje serija i filmova na streaming servisu koji nudi na stotine zanimljivih naslova.

U moru serija i filmova, podijeljenih prema različitim grupama i ukusima, ponekad je teško pronaći pravu stvar za gledanje, pa je uvijek dobro znati koji su naslovi privukli najveći broj publike.

Netflix je nedavno izbacio listu svojih najpopularnijih filmova i serija ikad, a ljestvica popularnosti izrađena je prema broju klikova u prva četiri jedna prikazivanja.

Ovo su najgledaniji od najgledanijih!

Na prvom mjestu, krv, nasilje i Chris Hemsworth!

Film "Extraction" je najgledaniji film na Netflixu, s čak 99 milijuna pregleda. Radnja prati nemilosrdnog plaćenika kojeg šalju na misiju u Bangladeš kako bi spasio otetog sina vođe kartela, a na tom putovanju glavni antijunak preispituje svoju dušu.

Press foto

Film o kojem se dugo pričalo na drugom mjestu

Hvaljeni "Bird Box" zasjeo je na drugo mjesto s 89 milijuna pogleda u prva četiri tjedna prikazivanja. Sci-fi horor iz 2018. prati očajnu majku koja pokušava spasiti svoje dvoje djece u svijetu kojim vlada sila koju nitko ne smije vidjeti.

DSC04279.CR2
Press foto

Mark Wahlberg i Post Malone postigli su neočekivan uspjeh

Originalni Netflixov film 'Spenser Confidential' s Markom Wahlbergom, Winstonom Dukeom i Post Maloneom, privukao je 85 milijuna gledatelja u prva četiri tjedna prikazivanja. Zanima li vas priča o bivšem detektivu koji se vraća u svijet kriminalaca kako bi riješio uvrnuto umorstvo, svakako pogledajte!

WONDERLAND_12_13_2018-00043.arw
Press Foto

Ryan Reynolds i napeta priča - što nam je više potrebno?

U filmu '6 Underground' milijunaš lažira vlastitu smrt, a zatim okuplja ekipu s kojom će probati uništiti nemilosrdnog diktatora. Zanimljiva priča i Ryan Reynolds privukli su 83 milijuna pogleda u prva četiri tjedana prikazivanja.

Press foto

Svi vole najpoznatiju 'curu iz susjedstva'

Četvrto mjesto s filmom Ryana Reynoldsa dijeli 'Murder Mystery', koji je u prva četiri tjedna pogledalo 83 milijuna ljudi. Jennifer Aniston i Adam Sendler glume njujorškog policajca i njegovu suprugu frizerku, koji pokušavaju otkriti tko je kriv za umorstvo na milijunaševoj jahti.

Profimedia

Najpopularnija serija - Netflixov odgovor na "Game of Thrones"

Serija 'The Witcher', s Henryjem Cavillom u glavnoj ulozi, najpopularnija je Netflixova serija svih vremena. Poljsko-američka fantasy drama, koju često nazivaju Netflixovim odgovorom na hit "Game of Thrones", prati avanture vještaca Geralta od Rivije, koji ima posebne moći za ubijanje čudovišta. Kao u fantasy igricama, serija prikazuje tri moguća scenarija, od kojih svaki ima drugačiji ishod. Princeze, strast, fantazija, ubijanje... ako volite mračne drame miljama daleke od realnosti, svakako stavite seriju 'The Witcher' na svoj popis.

Press Foto

Pljačka banke na španjolski način privukla je mnoge

Nakon serije 'The Witcher' najgledanija Netflixova serija je 'The Money Heist' o kojoj se možda najviše i pričalo. Tajanstveni mastermind okuplja osam kriminalaca kako bi izveo najveličanstveniju pljačku banke ikad, no čak ni njegov pomno izrađeni plan nije bez greške, pogotovo jer je i sam, poput njegovog tima sklon zaljubljivanju i neočekivanim reakcijama. Uz puno uzbudljivih obrata, odličnu glumačku ekipu i eksplicitne scene seksa, pljačkaši s maskom Pabla Picassa osvojili su publiku. Ova serija, za sobom je 'povukla' i serije "Elite" u kojoj glumi nekoliko istih glumaca, te 'White Lines' koju je također stvorio Alex Pina.

Netflix

Priča koju ne možeš izmisliti

U moru zaista odličnih kriminalističkih dokumentaraca snimljenih prema stvarnim događajima, istaknuo se nevjerojatni 'Tiger King' koji je u prva četiri tjedna prikazivanja privukao čak 64 milijuna gledatelja. Priča o američkim uzgajivačima tigrova, na čelu s ekstravagantnim Joeom Exoticom, čiju je pojavu i životnu priču nemoguće izmisliti, gledatelje Netflixa ostavila je bez daha. U novostečenoj slavi, Joe ipak ne može uživati jer zbog optužbi da je naručio ubojstvo Carole Baskin, služi 22 godine zatvora.

Press foto

Irski mafijaši Martina Scorsesea

64 milijuna gledatelja u prva četiri tjedna prikazivanja privukla je i serija "The Irishman", slavnog redatelja Martina Scorsesea. Drama je bazirana na knjizi 'I Heard You Paint Houses' pretočena je u seriju u kojoj se plaćeni ubojica Frank Sheeran prisjeća svih tajni koje je čuvao za jednu zloglasnu mafijašku obitelj. Glumačka postava u kojoj se nalaze Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci, Harvey Keitel fantastično je odradila posao.

Press foto

Atipična romantična komedija

Među brojnim romantičnim komedijama posebno se iskazao film "The Wrong Missy" s Davidom Spadeom i Lauren Lapkus u glavnim ulogama. Muškarac na romantičan odmor u glamurozni resort na otoku zove djevojku svojih snova, no umjesto nje pojavljuje se žena s kojom je ranije bio na jednom spoju na slijepo. Priča nabijena humorom filmu "The Wrong Missy" pribavila je 54 milijuna gledatelja u prva četiri tjedna.

Press Foto

Čitajte i ...

Od stvarnih događaja do napete fikcije: Uzbudljive TV serije za opušten vikend

Nisu uvijek bili u fokusu radnje, ali smo ih obožavali: Sjećate li se ljubavnih parova iz hit serija?

Objavljene nominacije za Emmy! Jennifer Aniston na korak je da potvrdi svoju dominaciju na malim ekranima

Linker
19. travanj 2024 14:06