Steven Meisel / Vogue
A KORIŠTEN JE I PHOTOSHOP

Modna biblija na meti kritika: Gigi i Bella Hadid pozirale zagrljene i potpuno gole

Iako su one ponosne na svoje naslovnice, njihovi obožavatelji nisu zadovoljni i oštro kritiziraju modni magazin zbog fotografije koja se nalazi u Vogueu.

One su trenutačno jedne od najpopularnijih manekenki, a to dokazuje i naslovnica britanskog izdanja magazina Vogue – u ožujku će čitatelji moći birati između naslovnice s Gigi Hadid ili one s njezinom mlađom sestrom Bellom Hadid.

Steven Meisel / Vogue

Steven Meisel / Vogue

Iako je ne krase zajedno, sestre i uspješne manekenke povezuje isti komad u kojem su pozirale – haljinama na jedno rame talijanskog brenda Versace. I dok su ponosne sestre, njihova još ponosnija majka Yolanda Hadid te urednik britanskog Voguea Edward Enninful s oduševljenjem podijelili vijesti da su one zvijezde novog izdanja, brojni čitatelji ostali su zgroženi fotografijom fotografa Stevena Meisela koja se nalazi u magazinu.

Naime, Bella i Gigi Hadid su za Vogue pozirale potpuno gole, isprepletenih nogu, što obožavatelji nisu dočekali s odobravanjem. Provokativna fotografija „zaradila“ je brojne kritike na društvenim mrežama, najčešće opisana riječima: "jezivo", "čudno" i "uznemirujuće", dok su neki čak način poziranja povezali s aludiranjem na incestuozni odnos. Mnogi su istaknuli i kako takvoj fotografiji nije mjesto u modnom časopisu, a neprimijećeno nije prošlo ni neprepoznatljivo Bellino lice zbog čega su mnogi optužili Vogue i za "fotošopiranje".

Steven Meisel / Vogue

Njihova provokativna fotografija pak je potaknula i na druge prozivke glavnog urednika Enninfula, među kojima je najznačajnija ona da su posljednjih pet od šest brojeva, otkako je on urednik, krasile mršave bijele žene – Taylor Swift, Margot Robbie, Nicole Kidman i sestre Hadid, iako je upravo on kod dolaska na čelo britanskog izdanja obećao različitost – različite žene, tipove tijela, rase i klase.

Splash News
Gigi i Bella Hadid

Linker
14. travanj 2024 16:06