Objavljen smrtni list

Mjesec dana od smrti princa Philipa, otkriven pravi razlog njegovog odlaska, ne uključuje bolest

Princ, koji je preminuo 9. travnja 2021. u dvorcu Windsor u 100. godini, mjesecima se borio s infekcijom i problemima sa srcem, no na smrtovnici se navodi posve drugi razlog njegove smrti.

Skoro mjesec dana od smrti princa Philipa napokon je objavljeno od čega je umro. Iako su ga posljednjih godina mučili brojni zdravstveni problemi, njegovi su liječnici zaključili da ga nije pokosila nikakva bolest, nego je 9. travnja mirno preminuo od starosti.

Čitajte i: Britanska kraljevska obitelj službeno je izašla iz razdoblja žalovanja, no bol za princom Philipom ostaje

Smrtni list potpisao je sir Huw Thomas, voditelj kraljevske liječničke službe, koji je od 2014. brinuo o zdravlju vojvode od Edinburgha i kraljice Elizabete, a početkom ove godine kraljica ga je za njegove zasluge odlikovala titulom viteza.

image
Kraljica Elizabeta II. i princ Philip bili su u braku čak 74 godine.
AFP/AFP/PROFIMEDIA

Tko god je ispunjavao Philipov smrtni list, morao je pisati više nego obično. U dokument su pedantno upisana pokojnikova zanimanja: mornarički časnik i princ Ujedinjenog Kraljevstva te suprug Njezinog Veličanstva kraljice Elizabete II, Suverene.

Čitajte i: Jedinog muškarca kojeg je istinski voljela Kraljica je ispratila mirno, sama - daleko čak i od svoje razjedinjene obitelj

Navedeno je i njegovo puno ime, koje bi teško stalo na osobnu iskaznicu jer glasi: Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Princ Philip, vojvoda od Edinburgha, otprije poznat kao princ Philippos od Grčke i Danske, otprije poznat kao Philip Mountbatten.

Philip je bio ponosan na svoje prezime Mountbatten i žalio je što ga ne može prenijeti na svoju djecu, jer tako je bila odlučila njegova žena i kraljica. Da mu se još malo posrećilo, vojvoda od Edinburgha bi 10. lipnja napunio 100 godina.

Linker
08. travanj 2024 14:39