Konačno primirje?

Mirotvorci poput pokojne bake: Kraljevska unučad mogla bi ujediniti posvađanu obitelj, i to uskoro

Je li na pomolu primirje u kraljevskoj obitelji, vidjet ćemo za otprilike tjedan dana, kako tvrde poznavatelji kraljevske obitelji, princ Harry na spomendan svojoj majci dovest će i jedno dijete.

Prvog dana u srpnju bio joj je rođendan, a ove bi godine Lady Di, da je među živima, napunila 60 godina. Ta se obljetnica u Ujedinjenom Kraljevstvu planira obilježiti otkrivanjem Dianinog kipa, na koje će iz Sjedinjenih Država doći i princ Harry. Veliki stručnjak za kraljevsku obitelj Duncan Larcombe tvrdi da će ‘odmetnuti‘ princ svojim dolaskom započeti i proces pomirenja, nakon mjeseci svađi i šokova koje je prouzročio svojim ponašanjem iz novog doma u Los Angelesu.

Na otkrivanje kipa u Kensingtonskoj palači ovog će srpnja biti prisutno samo nekoliko članova kraljevske obitelji. Prošlog se tjedna čak i spekuliralo hoće li Dianin mlađi sin uopće doći u London, a sve kako se ne bi morao suočiti s obitelji.

image
Fotografije kojima su na Valentinovo Harry i Meghan objavili da čekaju drugo dijete.
MISAN HARRIMAN/AFP/PROFIMEDIA

Potvrđeno je, doduše, da će njegova supruga Meghan Markle ostati u njihovom domu u LA-u, što je razumljivo jer je tek prije 19 dana rodila njihovo djevojčicu Lilibet.

Čitajte i: Donosimo najvažnije trenutke velikog istupa! Princ Harry nikad oštriji prema svojoj obitelji

Britanska javnost princu Harryju i njegovoj Meghan zamjera što su dali nekoliko škakljivih intervjua o kraljevskoj obitelji, što je ostavilo traga i na odnosima unutar obitelji. Neki obožavatelji idu toliko daleko da se pitaju kako je moguće da se Harry uopće vrati i suoči sa obitelji, no drugi smatraju da je sasvim normalno da princ dođe odati počast svojoj majci.

image
Princ Harry svojim intervjuima s Oprah Winfrey prilično je razljutio Britance.
PROFIMEDIA

Autor knjige o princu Harryju, Duncan Larcombe, smatra kako će mlađi Dianin sin definitivno doletjeti u domovinu na memorijalnu svečanost te da će sa sobom dovesti starije dijete, dvogodišnjeg Archieja, kako bi pokazao volju za pomirenjem.

Mirotvorka od prvih dana

"Od onoga što sam ja čuo od povjerljivih izvora, Harry će se vratiti na otkrivanje majčinog kipa. Vjerojatno će odsjesti u Frogmoreu (bivši dom njega i Meghan), a očito će morati proći i karantenu. Ali neće biti sam - postoji jak razlog da se vjeruje kako će Archie biti s njim. Smatram da će Archie biti snažno svjetlo u cijeloj situaciji. A odluka da ga povede mogao bi biti prvi znak krivnje kod Harryja", kazao je Duncan za časopis Closer.

Čitajte i: Meghan Markle rodila djevojčicu! Princ Harry sa suprugom objavio ime malene - i baš je simbolično

Poznavatelj kraljevske obitelji misli kako Harry i Meghan i dalje misle da su učinili pravu stvar, ali dovođenje svog starijeg sina u domovinu, zapravo bi bilo kao pružanje maslinove grančice u potrazi za mirom. "Bio bi to definitivan znak da traži primirje nad onom što se dogodilo nedavno. Moglo bi pomoći da zacijele mnoge rane", tvrdi stručnjak.

image
Otkako su odstupili s kraljevskih dužnosti Harry i Meghan neprestalno iznenađuju javnost.
THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Unatoč svemu, Harryju je važno da mu djeca imaju poveznicu s monarhijom i domovinom. Posebno je to istaknuo dobivanjem kćerkice, koja se rodila 4. lipnja. Kada su Sussexi objavili da im se rodila djevojčica te nakon što su otkrili njeno puno ime - Lilibet Diana Mountbatten-Windsor - raznježili su srca i mnogih uvrijeđenih Britanaca. Tako da je malena od svojih prvih dana dobila auru mirotvorca posvađane obitelji. Njezina strina Kate Middleton, na upit novinara nedavno je izjavila da jedva čeka upoznati malenu nećakinju.

"Harry želi da mu djeca imaju vezu s obitelji, pogotovo kraljicom Elizabetom. Vidjeli smo koliko mu ona znači kad su on i Meghan svoju kći nazvali Lilibet (obiteljski nadimak koji Kraljica ima odmalena). A budući da joj je već 95, tko zna koliko joj je ostalo. Ne bi li bilo divno da vidimo Archieja i kraljicu zajedno ovog srpnja?", zaključio je Duncan Larcombe.

Linker
25. travanj 2024 08:25