tko je u pravu, što vi mislite?

‘Mir s tobom!‘ Prijetili tužbom, a onda su don Stojić i Mario Valentić popili kavu: ‘Nisi ispao šonjo‘

Teretane su odlukom Nacionalnog stožera zatvorene, u crkvama može boraviti maksimalno 25 vjernika, dok javni prijevoz po mjerama može primiti 40 putnika. Vijest o zatvaranju sportskih objekata naljutila je Marija Valetnića pa je u crkvi Sv. Mati Slobode imao svojevrsni performans.

Već danima ne prestaju pristizati komentari na nedavni video zvijezde showa "Tvoje lice zvuči poznato" i poznatg fitness trenera Marija Valentića koji je odlučio na svoj način protestirati zbog novih rigoroznih mjera Nacionalnog stožera. U znak 'revolta' je napravio seriju vježbi u crkvi, a video je brzo izbrisao.

"Sinoć sam objavio video kojim sam evidentno povrijedio mnoge i koristim ovu priliku da se iskreno ispričam svima koje je taj moj čin povrijedio na bilo koji način. Nije mi bila namjera povrijediti niti uvrijediti bilo koga niti bilo koji element Crkve. Žao mi je zbog toga! Nedostajalo mi je mudrosti i promišljanja prije cijelog čina i zbog toga iskreno žalim. Smatram da je tjelovježba zaista rješenje, a ne uzrok ovih svih okolnosti u kojima se nalazimo - ove zdravstvene krize, gospodarske, ekonomske pa i duhovne.", rekao je Mario Valentić koji je video na kojem vježba unutar crkve s fitness trenerom Šimunom Cimermanom brzo izbrisao. "Još jednom isprika svima.", rekao je Mario koji je izazvao brojne komentare. Mnogi su mu dali podršku.

"Savršen performans, fenomenalna poruka. Briljantno! Razumijem da su neki povrijeđeni, ali snaga ovakve poruke nadilazi ljudski ego.", stoji u jednom komentaru. " Čemu sad ova isprika? Hoćeš li se sada i nama koji smo te podržali ispričati jer nas vrijeđa ova isprika?", reagirali su neki.

"Nisi ispao niti šonjo, niti strašljivac, već si postupio baš lijepo, kao veliki čovjek, jer samo veliki ljudi priznaju grešku i ispričaju se i tu je potrebno više snage. Mario, podrška", stoji u komentarima...

Don Damir Stojić, svećenik je koji je najprije prijetio da će Marija Valentića prijaviti zbog vježbanja u crkvi, ali je nakon njihovog susreta potpuno promijenio ploču. Objavio je na Facebooku fotografiju na kojoj njih dvojica zajedno poziraju.

"Iskrenost, dobrota i mir. Hvala, don Stojiću", napisao je Mario, dok je don Stojić nastavio u pomirljivom tonu. "Danas sam stekao novog prijatelja! Bogu hvala".

Linker
16. travanj 2024 10:42