Drama se nastavlja

Marilyn Manson predao se policiji: Optužba da je pljuvao na snimateljicu bila je kap koja je prelila čašu

Pravim imenom Brian Hugh Warner predao se u Los Angelesu u vezi s optužbom za napad 2019. godine koja je objavljena u svibnju.

Nakon šokantnih ispovijesti na desetke žena koje su kontroverznog glazbenika optužile za psihičko i seksualno zlostavljanje, protiv Marilyna Mansona izdan je nalog za uhićenje. No, glavni razlog za to bilo je priznanje jedne od snimateljica njegova koncerta u kolovozu 2019. koja je ispričala da je glazbenik pljunuo na nju.

Manson se predao policijskoj upravi Gilford, no nije tamo dugo bio. Naime, šef policije Anthony Burpee rekao je da je pjevač ispitan i pušten uz "jamčevinu za osobno priznanje" i druge uvjete, među kojima i da nema kontakt s navodnom žrtvom.

"Zadovoljni smo odlukom gospodina Warnera da se konačno obratio nalogu za uhićenje koji se raspisuje od 2019. godine", rekao je Burpee te dodao da će sud odrediti datum suđenja nakon što vlasti New Hampshira dobiju papire za jamčevinu poštom iz Los Angelesa.

Mansonov odvjetnik Kent M. Barker odbio je komentirati uhićenje svog klijenta. Kada je potjernica prvi put objavljena u svibnju, Howard King, jedan od Mansonovih odvjetnika, nazvao je optužbe smiješnim i rekao: "Svatko tko je ikad prisustvovao koncertu Marilyna Mansona zna da on voli biti provokativan na pozornici, posebno ispred kamere".

Čitajte i: Marilyna Mansona razotkrio netko tko ga dobro poznaje: ‘On je loš čovjek, svaka optužba je istinita‘

No, nije to jedini prekršaj za kojeg ga se tereti. U posljednjih godinu dana protiv Mansona su progovorile razne žene, redom bivše partnerice i supruge.

image
Marilyn Manson s bivšom zaručnicom Evan Rachel Wood.
SCOTT WINTROW/AFP/PROFIMEDIA

Prva koja je smogla snage raskrinkati Mansona bila je njegova bivša zaručnica, glumica Evan Rachel Wood s kojom je Mansona bio u vezi tri godine, a godinu dana su bili zaručeni.

"Ime mog zlostavljača je Brian Warner, svijetu poznatiji kao Marilyn Manson. Počeo me ‘pripremati‘ kad sam bila tinejdžerica i strašno zlostavljao godinama. Manipulirao je sa mnom i prao mi mozak kako bi me natjerao da se ponašam podčinjeno. Ovdje sam kako bih razotkrila opasnog muškarca i brojne industrije koje ga podržavaju, dok ne uništi tuđe živote. Stojim uz brojne žene koje više ne žele šutjeti", objavila je glumica na Instagramu.

Čitajte i: Glumica iz 'Igre prijestolja' tuži Marilyna Mansona: 'Drogirao me, bičevao i seksualno napastovao'

image
Esmé Bianco
PROFIMEDIA

Za neprimjeren odnos optužila ga je i zvijezda serije "Igra prijestolja" Esmé Bianco. U intervjuu za magazin The Cut, 38-godišnja zvijezda detaljno je opisala svoju vezu s Mansonom, rekavši da ju je psihički i fizički maltretirao te da je od velikog uzora koji joj je pomogao kroz njezina teška i mračna vremena postao "čudovište koje ju je gotovo uništilo".

Kraljica burleske Dita von Teese jedina je od svih njegovih djevojaka koja tvrdi da nije imala slično iskustvo kao druge žrtve.

Procesuiram vijesti o Marilynu Mansonu koje su se pojavile u ponedjeljak. Oni koji su bili zabrinuti zbog mene, cijenim vašu dobrotu. Molim vas, znajte da detalji koji su objavljeni, nemaju sličnosti s mojim osobnim iskustvom tijekom naših sedam godina kao par", napisala je u izjavi.

Linker
20. travanj 2024 05:27