srce k‘o kuća

Marijana Mikulić pomalo sjetna: Sin joj rekao prvu riječ, a ona nije bila tamo da to čuje

Mnogi nisu znali da poznata glumica strpljivo čeka da njezin najmlađi sin Jakov progovori, pa se nedavno u njihovoj kući dogodilo mini čudo.

"Čekamo mi našu prvu riječ, čekamo strpljivo. Jakijevi vršnjaci naveliko pričaju, razumiju, rođak Ante, vršnjak, već i šale zbija, prijateljica Zora priča k'o velika i predstave gleda. Jaki se ni ne odaziva na svoje ime, ne pozdravlja ni sa "pa-pa". Priča na svom jeziku, nas dvoje se kužimo. Kad vozi autiće govori brrr, i tu i tamo kad utužim "maca, mjau, maca mjau" on kaže mauu. To je sve", započela je svoju priču glumica Marijana Mikulić koja iz svog petnaestogodišnjeg braka sa suprugom Josipom u ima trojicu sinova - Ivana (11), Andriju (7) i Jakova (2).

"I jučer u sto odvoženja, dovoženja, škola, logopedi, treninzi, muž doma pokušava poloviti zaostatke na laptopu dok se Jaki igra. Ja idem po Prvog u školu, pa ga čekam nakon treninga. Josip mi javlja Jakov je rekao prvu riječ, gledao me i govori 'dejdi, dejdi'. Prva riječ s razumijevanjem, koju je na upit ponovio, a ja nisam tu...", nastavlja poznata mama.

"Ok, znam, nije kraj svemira, ljudi umiru, ratovi i glad u svijetu, ali eto, meni je ovo bilo SVEMIR!! Sve mame koje su bile tu znaju o čemu govorim i kakav je to osjećaj! Kad se probudio opet je rekao THE RIJEČ. I prva dva su kasno progovorila, ali svaki put je strepnja, iščekivanje. Jer pritisak okoline! Teško je ostati kul koliko god htio i bio svjestan svega.", zaključila je.

Kod svog supruga Josipa, doktora znanosti i profesora na Ekonomskom fakultetu najviše voli naglašava što je dobar i požrtvovan otac koji već s vrata priskače njoj i djeci te je prisutan u svim segmentima njihova odgoja. Izluđuje ju što je previše komotan baš kad "gori", no s druge strane zahvalna je što je tako i nju naučio da predahne, uzme vrijeme za sebe i opusti se.

Čitajte i:

Da majčinstvo nije uvijek idila, zna i naša glumica: ‘Baca se po podu, na rubu sam da glavu zabijem u zid‘

Marijana Mikulić: ‘Ne znam kako bih uz toliko djece, stanove i kredite svake tri godine nalazila ljubav svog života‘

Na rubu rubova Marijana Mikulić sasvim iskreno o 15 godina braka: 'Svako toliko jedno drugo želimo ispaliti raketom'

Linker
20. travanj 2024 13:13