Instagram
Tvoje lice zvuči poznato

Maja Bajamić: 'Sada itekako dobro razumijem ljude koji se bore s kilogramima'

Pjevačica Maja Bajamić žiri i gledatelje oduševila je u prva dva nastavka showa "Tvoje lice zvuči poznato" pa smo je pitali za dojmove o kostimima, događanjima iza scene i naporima koje proživljavaju sudionici ove emisije kako bi 'skinuli' zadani lik do kraja.

Muke po Arethi i Panjabi MC-u

Moram priznati da mi ih je oboje bilo podjednako teško odglumiti. Žene misle kako je lakše glumiti ženu, no kad dobijete zadatak da odglumite Arethu Franklin, pjevačku divu, pritisak je itekako velik - najviše zbog vokala. S druge strane, bilo je zaista izazovno naučiti pjesmu Panjabi MC-a na jeziku koji ne govorim, i to u samo šest dana! Kad sam dobila originalni tekst nisam znala kako ću uspjeti to izvesti, a zatim sam se bacila na posao i uz pomoć spota skidala riječi i izgovor. Zaista nije bilo lako!

Gledatelji vjerojatno ni ne razmišljaju o 'otežanim okolnostima'

Znam da ljudi misle kako smo u maski samo nekoliko minuta i da ona, osim vizualnog efekta, ne utječe na našu izvedbu, no to je daleko od istine. Maske, zbog kojih u stolcu moramo sjediti po sedam ili osam sati, teške su i otežavaju i disanje i pjevanje. Sav taj silikon na licu i vratu itekako nam otežava posao - svaki put kad bih otvorila usta da otpjevam Arethine 'moćne tonove' imala sam osjećaj da mi kapci idu prema dolje, zbog težine silikona. Ne moram ni naglašavati da protetika nije nimalo ugodna za pjevača pa zapravo moramo naučiti pjevati na novi način jednom kad s nama završe u sobi za šminkanje. A tek kad stignu zubi...mukama nema kraja.

Vitka Maja VS. dva punašna kostima

Kostim Arethe Franklin čak mi je dobro došao jer sam za vrijeme tog zadatka bila u PMS-u pa sam se osjećala zaštićeno i smireno. Svaka djevojka trebala bi imati jedan takav kostim za te dane u mjesecu. Šalim se! Moram priznati da sam u ta dva tjedna osjetila empatiju prema ljudima koji vode bitku s kilogramima. Nikada prije nisam doživjela neugodna dobacivanja i poglede sažaljenja, a sada sam se s njima morala suočavati puna dva tjedna. Premda nemam problema s figurom i sama sam se počela osjećati loše i nesigurno te razmišljati o ljudima koji takav tretman moraju doživljavati svaki dan, čak i kada se silno trude izgubiti na težini, a to im nikako ne uspijeva. Sada bolje razumijem kako se osjećaju svi koji pokušavaju skinuti prekomjerne kilograme i želim im poručiti da ne odustaju, jer se umjerenost zaista isplati.

A post shared by Maja Bajamić (@majabajamic) on

Anegdota koju je teško zaboraviti...

Ima ih zaista puno, ali i danas se smijem generalnoj probi za Arethu Franklin. Na pozornicu sam mrtva hladna izašla bez jedne šlapice i nisam ništa primijetila dok mi drugi nisu počeli dovikivati: 'Aretha, gdje ti je šlapa ?'. Pogledala sam prema stopalima i svejedno ništa nisam vidjela od umjetnih grudi i trbuha.

Doris je spas!

Svakako! Doris će mi napokon biti utjeha koju sam zaslužila. Dobila sam Doris Dragović iz osamdesetih, razdoblja u kojem još nisam bila živa, ali nadam se da će moja izvedba oduševiti. Ključnu ulogu tu će imati i Marina Mamić, zadužena za šminku kojom će mene, maju, transformirati u legendarnu Doris.

Instagram

Linker
19. travanj 2024 01:15