‘Ka more je život‘

Luka Nižetić o onome što mu nedostaje: ‘Uspio sam s godinama uspostaviti ravnotežu‘

Pjevač je pjesmu koja govori o moru, a koja mu zato i mnogo znači, odlučio obilježiti i jednom posebnom suradnjom.

Splitski glazbenik Luka Nižetić ne krije da je pravi morski čovjek. Svake godine svoju ‘zimsku‘ zagrebačku adresu zamijeni onom ‘ljetnom‘ na otoku Visu, a i kada je na kopnu često razmišlja o moru. Zato mu je i aktualna pjesma "Ka more je život" toliko važna i draga, da ju je nedavno predstavio u drugačijem aranžmanu snimivši je zajedno s Chord Company, skupinom koju čine devet mladih, ali vrlo iskusnih i talentiranih glazbenika.

"Oni iza sebe imaju već nekoliko originalnih vokalnih obrada prihvatili su moj poziv i uveliko pridonijeli novom doživljaju pjesme. Snimanje je prošlo u vrlo ležernoj atmosferi, a kad sam dobio final snimke zaključio sam da definitivno ova verzija mora imati i svoj popratni video uradak", kazao je Luka o najnovijoj suradnji i dodao da inače nije snimao obrade vlastitih pjesama, ali "Ka more je život" mu je posebna.

Pogledajte video

Luka je za Gloria.hr odgovorio na nekoliko pitanja kako mu prolaze zimski dani na kopnu, a otkrio je i planove za nadolazeće toplije dane.

Čitajte i: Luka Nižetić zatvorio restoran, pokazao svoje najdraže ljude i pitao: ‘Na koga sam?‘

Čitajte i: Luka Nižetić kao ugostitelj: ‘Sezona neće biti kao prijašnje, opstat će samo najkvalitetniji‘

Koliko vam nedostaje more, kada je zima i kada ste u Zagrebu?

Itekako mi fali, ne samo more, nego moj Split, Komiža, Dalmacija, moji bližnji pa stoga koristim svako malo priliku da odem na par dana. Uspio sam svih ovih godina uspostaviti ravnotežu između nostalgije i realnosti mada s godinama nekako sve više mi paše i zima u Zagrebu kada sve zabijeli. Ali napokon dolazi moj dio godišnjeg doba u kojem najviše uživam gdje u svibnju selim u Komižu i tamo sam usidren sve do rujna.

Kako ste proveli zimu?

Ova zima je kako svima tako i meni bila drugačija i nikad čudnija. Da nije ove korone u prvom mjesecu bi već obišao neku svjetsku destinaciju, a ovako sam obišao Kalnik, sve parkove, šume i zelene površine Zagreba. Svakodnevna šetnja pasa, jutarnji treninzi, planovi za novu sezonu restorana Fabrike, snimanje pjesama za novi album. Nisam dopustio da se opustim ni tjelesno, a ni mentalno.

Kad idete na more ‘izvan sezone‘ što vam je najdraže vidjeti, raditi..?

To je uvijek odlazak doma kod svojih. Najdraži su mi zajednički ručkovi, materina spiza, šetnja s ocem i Chakom po Marjanu, trač partija s mojom bakom Vjericom čiji optimizam ne posustaje ni u ovim grubim vrimenima, sjedeljke s prijateljima iz djetinjstva s kojima se i ne stignem često družiti.

I kakvi su vam planovi za naredno razdoblje?

U svibnju ako mjere budu dopuštale otvaram restoran Fabriku i ‘selim‘ u Komižu kao svih ovih posljednjih osam godina. Također mi u tom periodu izlazi i nova pjesma, dok su koncerti još uvijek na stand - byu. Krenuli su neki upiti ali još ništa nije definirano zbog poznatih nam razloga. Svakako ‘bježim‘ na svoj otok daleko od loših vijesti, u svoju oazu mira.

image
Luka Nižetić i Chord Company
DINKO SIMAC
Linker
19. travanj 2024 20:08