Zlatni Studio 2022.

Lucija Šerbedžija: Dok oduševljava briljantnim ulogama, glumica je sanjala o sasvim drugoj karijeri

Glumica je jedna od nominiranih u kategoriji najbolje glumice medijske nagrade Zlatni Studio, i to za uloge Katarine i Ruže u hvaljenoj predstavi Zagrebačkog kazališta mladih ‘Ja sam ona koja nisam‘.

Lucija Šerbedžija svojim glumačkim ostvarenjima nerijetko oduševi javnost, a to je i ovog puta prepoznato, jer je glumica jedna od nominiranih u kategoriji najbolje glumice medijske nagrade Zlatni Studio, i to za uloge Katarine i Ruže u hvaljenoj predstavi Zagrebačkog kazališta mladih "Ja sam ona koja nisam". Lucija je dio uspješne kazališne ekipe, jer ta predstava ima čak sedam nominacija u različitim kategorijama Zlatnog Studija.

"Ima sjajan odjek, sjajan prijem publike. Za svaku izvedbu traži se karta više i uvjerena sam da će se još jako, jako dugo izvoditi. Uvijek ti je čast i osjećaš unutarnje zadovoljstvo kada se prepozna tvoj trud", kazala je Lucija Šerbedžija za Jutarnji.

Glasajte za nominirane u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

U predstavi "Ja sam ona koja nisam" igram dvije uloge, dvije žene za koje se kasnije uspostavi da su ustvari ista osoba. Gušt je, uživancija. Uvijek je zadovoljstvo raditi s redateljem Paolom Magellijem, on istinski voli glumce", opisala je glumica i zatim pohvalila i ostatak kreativnog tima.

image

Lucija Šerbedžija nominirana je za Zlatni Studio.

GORAN MEHKEK/CROPIX

Ispunila si dugo željeni san

Zaposlena umjetnica ne spava na lovorikama, nego radi dalje i to na novom komadu u ZeKaeMu - "Halo, halo, ovdje Radio Zagreb". no poznata glumica, ove godine napravila je nešto što je oduvijek htjela - ozbiljnije je zakoračila u glazbene vode.

Krajem studenoga objavila je svoj prvi singl, pjesmu "Vodi me". Riječi je napisala sama, dok su autori glazbe i aranžmana Branko Markota i Zvonimir Dusper Dus. Za pjesma je nedavno snimljen i spot koji je režirao njezin brat Danilo. Prva je to od deset pjesama za koje potpisuje stihove i koje će se naći na Lucijinom prvom samostalnom albumu s planiranim datumom objave u proljeće sljedeće godine.

Čitajte i: Doris Pinčić: ‘Gita i Donat se najviše vesele kad im nešto fino skuham, njima je mama - mama‘

"Dugo sam se opirala pisanju tekstova jer to nikada nisam radila, ali su me Branko i Dus nagovorili po sistemu da nemam izbora i sada sam jako ponosna na sebe. A riječi za pjesmu 'Vodi me' nastale su kao refleks moje potrebe za bijegom iz ove stresne i neurotične svakodnevice i poriv ka toplijem, mirnijem stanju punom međusobne ljubavi. Uostalom svi tekstovi na albumu imaju neku autobiografsku notu jer jedino sam ih na taj način mogla napisati", rekla je Lucija u razgovoru za Gloria.hr.

Linker
13. travanj 2024 09:54