Presudna godina

Ljubavni brodolomi u 2020.: Grdović se rastao nakon 22 godine braka, a Ivana Mišerić iselila iz stana

Osim potresa i pandemije koronavirusa, 2020. je mnogim parovima donijela ljubavne probleme koje neki nisu mogli riješiti pa su se odlučili razići. Podsjetili smo se čiji su nas prekidi najviše iznenadili.

Prošla godina svima je ostavila gorak okus u ustima, a neki će je se sjećati i kao godinu u kojoj su prekinuli vezu ili brak. Među njima su i poznata lica iz hrvatskog javnog života, čiji se ljubavni život mjesecima povlačio po medijima.

Doris Pinčić i Boris Rogoznica

Svakako je najviše odjeknula rastava glazbenika Borisa Rogoznice i glumice te voditeljice Doris Pinčić koja se proslavila ulogom u seriji "Larin izbor". Javnost je za njihovo razdvajanje saznala početkom ljeta. Govorkalo se da je glavni razlog bila Borisa navodna nevjera s Alex Ognjenom, no par nikada nije potvrdio ta šuškanja. Ipak, nisu htjeli šutjeti o rastavi.

"U prvom trenutku nismo htjeli uopće komentirati jer stvarno mislimo da ima puno važnijih stvari o kojima bi se u Hrvatskoj trebalo pisati i pričati, ali 'ajde...Iako već neko vrijeme nismo životni partneri i dalje smo prijatelji i roditelji savršene djece koju smo zajedno stvorili. Nema drame, svi su živi i zdravi i idemo dalje hrabro i s osmijehom. Više ništa nemamo za reći o tome, niti se tiče IKOG osim naše obitelji i molimo sve da to poštuju", napisali su na svojim profilima na društvenim mrežama.

Potvrđen razlaz Doris Pinčić i Borisa Rogoznice! Doznajemo što se dogodilo s brakom slavnog para

Doris i Boris bili su u braku sedam godina i u njemu su dobili sina Donata i kćer Gitu.

Tatjana Jurić i Ivan Zubak

Iako su voditeljica i poduzetnik već nekoliko puta prekidali i mirili se, ova godina očito im je presudila. Glasine o njihovom prekidu, nakon što su obnovili vezu na Valentinovo, krenule su kao bujica, no Jurić je tek u listopadu potvrdila da je svatko krenuo svojim putem.

Tatjana je posljednjih mjeseci viđena bez zaručničkog prstena kojeg je prije redovito nosila.

image
Tatjana Jurić i Ivan Zubak.
DAVOR MATOTA/CROPIX

Par se nakon obnove veze i zaručio i svi su mislili kako su konačno odlučili stati na kraj svim razmiricama. "Prekid se zaista dogodio. Kumovao mu je izostanak svega onoga što jedan takav prsten simbolizira", rekla je voditeljica za Slobodnu Dalmaciju. Ipak, ona i dalje vjeruje u ljubav te je poručila da "za sve šta vaja, moraš imat force".

Zlatko Mateša i Bojana Maglaić

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora i njegova 34 godine mlađa bivša partnerica Bojana Maglaić ekskluzivno su za magazin Gloria progovorili zašto su prekinuli nakon 10 godina veze.

Zlatko Mateša i Bojana Maglaić više nisu zajedno: 'Nakon deset godina veze odlučila sam krenuti dalje'

image
Zlatko Mateša i Bojana Maglaić.
VEDRAN PETEH/CROPIX

"Osjećam da trebam dati priliku novim stvarima i izazovima. Nakon 10 godina predivne veze odlučila sam krenuti dalje, nekim novim životnim putem. Jednog dana voljela bih imati vlastitu obitelj", rekla je Bojana te dodala kako su oboje dugo razgovarali o tome te kako je Zlatku objasnila što želi u budućnosti.

Ivana Mišerić i Sandro Mur

Radijska voditeljica se prošle godine iselila iz stana na Zrinjevcu koji je dijelila sa suosnivačem hrvatsko-slovenske startup tvrtke Bellabeat, čime je potvrdila njihov razlaz. Ivana se tada vratila u obiteljsku kuću u Velikoj Gorici te nije davala izjave o prekidu.

O njihovoj vezi malo se toga zna jer je Ivana svoj ljubavni život uvijek držala podalje od očiju javnosti. Prije Sandra, bila je zaručena za Jurja Hrvačića, s kojim je bila u vezi više od pet godina.

Boris Novković i Iris Volf

Samo godinu i pol od vjenčanja i 17 mjeseci nakon rođenja kćerkice Si, zagrebački pjevač i njegova četvrta supruga Iris za magazin Gloria otkrili su da više nisu par, ali da će ostati prijatelji kako bi kćerkici bili najbolji roditelji.

Boris Novković ponovno pokazao da je pravi emotivac, u svemu mu pomaže supruga Iris

image
Boris Novković i Iris Volf.
RONALD GORŠIĆ/CROPIX

Boris je u intervjuu izričito naveo da nije riječ o rastavi, već samo o životu na različitim adresama te da će još uvijek oboje rade na tome da spase svoj odnos.

Prije Iris, Boris je pet godina proveo u braku s glumicom Bojanom Gregorić Vejzović. Oženio je i Luciju Matić s kojom je bio osam i pol godina, a u braku s Ines Katić bio je tek osam mjeseci.

Ognjen Vukojević i Andreja Ćupor

Nogometaš Ognjen Vukojević i bivša Miss Hrvatske Andreja Ćupor razveli su se početkom ljeta i to sporazumno. Andreja se iselila iz njihovog stana i vratila djevojačko prezime. Njihova ljubavna priča počela je 2008. godine i trajala do 2010., kada su prekinuli na četiri godine.

image
Ognjen Vukojević i Andreja Ćupor.
GORAN ŠEBELIĆ/CROPIX

Ipak, vezu su obnovili i vjenčali se 2016. da bi četiri godine kasnije ipak prekinuli za svagda. U braku su dobili sina Luku. Šuškalo se da je jedan od razloga njihovog razlaza velika svađa u kojoj je Vukojević prijetio supruzi, zbog čega je ona protiv njega podnijela kaznenu prijavu.

Tada je reagirala policija, a nakon noći na Oranicama Vukojević je pušten uz mjeru opreza. Nije se smio približiti supruzi na manje od 200 metara niti vratiti u obiteljski dom.

Dvadeset dana kasnije kaznena prijava za obiteljsko nasilje protiv Vukojevića je odbačena, ukinute su mjere zabrane pristupa, a par je donio odluku o razdvajanju.

Mladen i Brankica Grdović

Nakon 22 godine braka poznati pjevač rastao se od supruge Brankice. Iako tri godine nisu živjeli zajedno, formalno su se rastali tek prošle godine.

image
Mladen i Brankica Grdović.
JADRAN BABIĆ/CROPIX

"Ne dajemo nikakve izjave ni Branka, ni ja", odgovorio je kratko Mladen Grdović na upit Gloria.hr-a. Iako se već neko vrijeme šuškalo da je među njima došlo do ozbiljnog zahlađenja, glazbenik je to opovrgavao, no Brankica je 21. svibnja podnijela zahtjev za razvod braka. U njemu je navela da su njihovi bračni odnosi teško i trajno poremećeni, te da zajednički život više nije moguć.

Grdoviću je 13. svibnja određena mjera opreza zabrane približavanja na udaljenost manjoj od 30 metara, uspostavljanja i održavanja veze s Brankicom sukladno Zakonu o zaštiti od nasilja u obitelji jer je pokušao nasilno ući u stan gdje je Brankica podstanar, a veže ga se i uz verbalne prijetnje supruzi.

Anja Alavanja i Željko Romac

Konačno, najnovija vijest o bračnom brodolomu u 2020. stiže i od voditeljice Anje Alavanje koja nam je to upravo ekskluzivno i potvrdila: ‘Da, razvela sam se, ima tome već nekoliko mjeseci...‘.

Linker
18. travanj 2024 07:02