Vrijeme je za promjene

Ljiljana Saucha odlazi s HRT-a: Umjesto s vijestima, bavit će se anđelima i iscjeljivanjem

Iako će još godinu dana ostati iza kamere u redakciji HRT-a, voditeljica je otvorila vlastiti posao o kojem je pisala i na vlastitoj web stranici.

Poznata voditeljica i novinarka Ljiljana Saucha, koju smo do sada mogli gledati u emisiji "Vijesti iz kulture" posvetila se novom poslu, doduše ne baš uobičajenom na ovim prostorima. Osim što će još godinu dana provesti u redakciji kulture, dakle, iza kamere, otvorila je privatni biznis iscjeljivanja i rekonekcije.

"Od malena sam zaljubljena u knjige i glas. Knjige, u kojima se krije znanje, ali i odgovori na pitanja koje ću sebi kasnije tijekom života postavljati; o postojanju, duhovnosti, životu poslije života, reinkarnaciji i iscjeljivanju. Glas, kojim ću, najveći dio života, mnoge spoznaje i prenositi", otkrila je Ljiljana na svojoj web stranici.

"Tragajući za smislom postojanja put me doveo na Radionice s anđelima spisateljice, prevoditeljice i pjesnikinje Zdenke Andrijić. Prvi susret dogodio se u nedjelju 10. rujna 2006. Svih ovih godina druženja s anđelima, tim predivnim duhovnim bićima, neobične su se zgode događale u mom životu. Danas anđele još uvijek ne vidim, ali ih čujem i svakodnevno molim za zaštitu. Anđeli su ti koji su me doveli i do Rekonektivnog iscjeljivanja Erica Pearla. Postala sam praktičar Rekonektivnog iscjeljivanja i Rekonekcije", ispričala je Ljiljana svoj duhovni put.

Dodala je da se u ova turbulentna vremena duhovno sve više potiskuje a dobrote je sve manje.

Neočekivan odlazak s HRT-a

Na njezino mjesto voditeljice "Vijesti iz kulture" dolazi Antonija Ćosić i to posve neočekivano. "Kada sam u četvrtak 17. rujna odradila Vijesti iz kulture, nisam znala da će mi to biti zadnje ovakvo pojavljivanje na ekranu u 37 godina dugoj HTV karijeri. U petak sam doznala da ViK više ne vodim, jer žele mlade ljude na ekranu! Sve je to 'novo normalno' jer imam do mirovine još 14 mjeseci!", napisala je Saucha koja je prije radila kao novinarka Poleta i bila je od 1979. suradnica Radija Zagreb.

Vodila je serije za djecu, potom Zagrebačku panoramu, a bila je i prva voditeljica hrvatskoga lota 1989. u emisiji Fortuna. Na HRT-u je vodila mozaične emisije "Dobro jutro, Hrvatska", "Dobar dan", "Hrvatska zemlja i ljudi", "Hrvatska danas" te uređivala gotovo sve dnevnike i vijesti.

Zanimljivost iz njezinog života, koju mnogi možda ne znaju, jest da je kao djevojčica pet godina živjela s obitelji u lijevom tornju Zagrebačke katedrale.

Linker
18. travanj 2024 21:41