Između dva svijeta

Leona Paraminski: ‘Brzo sam shvatila da nemam potrebnu ambicioznost za L.A., ali ne žalim što sam otišla‘

Ana Radišić u svom je podcastu ugostila jednu od naših najkarizmatičnijih glumica koja već šest godina živi u Kaliforniji te joj je iskreno opisala sve pozitivne i negativne strane života na drugom kontinentu.

Jedna od naših najpoznatijih glumca mlađe generacije Leona Paraminski preij šest godina preselila se u Kaliforniju, o svom američkom životu potpuno je otvoreno razgovarala s voditeljicom Anom Radišić u njenom podcastu.

Tako je Leona, zvijezda brojnih filmoca u Hrvatskoj i regiji otkrila da u Sjedinjenim Državama uopće nema frizera - kosu si sređuju ona i suprug Tin međusobno. "Strah me, što ako mi tamo upropaste kosu, navikla sam na svoje divne frizere", našalila se Leona. Zatim je dodala da se pogotovo kada dođe u Hrvatsku osjeća razapetom između te dvije zemlje.

"Između dva svijeta, prekasno sam otišla tamo da bih se osjećala kao Amerikanka, odavde sam, tu mi je dom, mislim naravano da mi je i tamo dom... ali sam nekako pogubljena u dva svijeta. U zadnje dvije godine sam dosta u Hrvatskoj, na našim prostorima, i paše mi", priznala je glumica. Iako je to dobra kombinacija spoja moderne Amerike i balkanske otvorenosti, kaže dugi letovi i putovanja su strašno naporni.

Pogledajte video

U vrijeme najvećeg lockdowna bila je u svom domu u Santa Barbari, gdje su preselili kada je njezin suprug Tin Komljenović dobio ponudu za postdoktorat u tom gradiću. Uz šetnje kraj oceana, kazala je da vrijeme voli provoditi i u svom svijetu.

Otišla je zbog ljubavi

"Volim otići u svoje svjetove, volim čitati pisati i užasno volim gledati stvari. Onda mi Tin kaže da sam pretjerala: 'Već šest sati gledaš nešto...' Onda mu ja kažem, da to je moj posao. Izvlačim se. Volim zapravo gledati filmove, dobre stvari koje me zanimaju, ali volim se i družiti. Tako da nisam tip koji može dugo izdržati lockdown. Potrebna mi je interakcija s ljudima, to me puni, lijepo mi je", kazala je Paraminski.

U Americi se Leona i suprug druže sa šarolikim društvom, kako je rekla samo jedan par je s naših prostora, a ostali su Amerikanci, kako je rekla u Santa Barbaru ljudi dolaze baš sa specifičnim razlogom, ne kao u Los Angeles gdje ima mnogo vie naših ljudi.

U Kaliforniju su otišli zbog Tinove karijere, kako je rekla Leona, pružila mu se prilika i ona ga je nagovorila da odu i probaju - uz misao da se uvijek mogu vratiti. Zatim je usporedila kako izgleda glumački posao u Americi i u Hrvatskoj. Unatoč svom ogromnom iskustvu, tamo je počela od nule.

"Nisam požalila, naravno da imaš trenutaka kad si misliš - bože moj. Njima ništa ne znači da si ti imao edukaciju, da si morao završiti akademiju, da si zapravo radio samo svoj posao. Jer tamo sve ljude koje znam da su glumci, rade sve ostalo, ne bave se glumom. Gluma im tu i tamo dođe, a zapravo bi htjeli biti glumci. To je potpuno drugačije. Ja sam shvatila koliko sam zapravo ovdje bila privilegirana, što se tiče glumačkog posla mi ovdje zbilja radimo svoj posao i mislim da moramo biti sretni zbog toga", usporedila je Leona.

'Da sam mlađa...'

Ana ju je pitala kako joj pada to što sada u Americi mora ići na brojne audicije gdje se za istu ulogu "bori" s petstotinjak drugih glumica, a ovdje je bila jedna od vrhunskih glumica.

"Ja sam u životu, ovdje, bila na tri audicije, bila sam na jednoj za svoj prvi film. I onda je sve krenulo... A tamo, boli te ego, teško je, neću lagati. Često sam pomislila kako sam luda da se u to upuštam. Ali puno naučiš o sebi i počneš cijeniti ovo ovdje. Rekla sam da više neću pristajati na projekte na koje to ne bih htjela, prije sam to radila, puno sam radila, voljela sam taj posao i dalje ga volim", rekla je glumica.

Zaključila je da nema potrebnu vrstu ambicioznosti za LA. "Oduvijek sam znala da nemam takvu vrstu ambicioznosti, stvari su mi se dogđale, ja sam ih birala i bila sam sretna. Tamo sam jako brzo shvatila da nemam tu vrstu ambicioznosti. Dat ću sve od sebe da idem na audicije, ali ne budem minglala 500 dana u L.A.-u da možda mene netko, nekad vidi. Prestara sam i to mi se možda ne da", objasnila je Leona i dodala da bi možda to radila s 20 godina.

Našalila se da će ona biti sprema, ako je pogodi sreća te da joj barem neće biti žao što nije probala - svjesna je i da nije dala 100 posto u ostvarenje karijere tamo, nego 50 posto. No, iako joj u Kaliforniji nije krenulo s zvjezdanim ulogama u filmovima, Leona ne sjedi prekriženih ruku, dobila je i prihvatila posao profesorice glume na prestižnom koledžu u Santa Barbari. Korz rad sa studentima je, kaže, otkrila još jednu svoju ljubav - onu da predaje i prenosi svoje znanje mlađima.

Linker
20. travanj 2024 11:17