PA/PA IMAGES/PROFIMEDIA
Tužan odlazak

Legendarna glazbenica i osnivačica grupe ‘The Supremes‘ preminula samo mjesec dana prije rođendana

Dva dana prije smrti, Mary Wilson je najavila nove pjesme i album koji je snimila još u sedamdesetima.

Dva dana prije smrti, Mary Wilson je najavila nove pjesme i album koji je snimila još u sedamdesetima.

Svijet glazbe nosi se s još jednim gubitkom. Mary Wilson, jedna od osnivačica američkog benda The Supremes i pjevačka zvijezda izdavačke kuće Motown, preminula je u svom domu u Las Vegasu u 77. godini života.

image
Mary Wilson najavljivala je nove pjesme samo nekoliko dana prije smrti.
TAMMIE ARROYO/AFF-USA.COM/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Samo dva dana prije smrti, Wilson je na svom YouTube kanalu objavila video u kojem najavljuje novi album. Radila je na novim pjesmama, a planirala je objaviti i album "Red Hot" koji je snimila još u sedamdesetima, no nikada nije dočekao svijetlo dana. Osim toga, Wilson je 6. ožujka trebala proslaviti rođendan.

image
Diana Ross (centar), Cindy Birdsong (lijevo) i Mary Wilson (desno).
FOTOGRAFIJE: PA/PA IMAGES/PROFIMEDIA PA/PA IMAGES/PROFIMEDIA

Njezin uzrok smrti nije bio odmah jasan, ali njezin menadžer Jay Schwartz je u izjavi za CNN rekao da je "iznenada preminula" i da će pogreb biti privatan zbog epidemioloških mjera.

"Šokiran sam i neizmjerno tužan. Mary je bila inovatorica, posebna žena koja ostavlja trag, istinska diva, svima će silno nedostajati. Ovo je strašan gubitak za našu Motown obitelj", izjavio je osnivač Motowna, Berry Gordy.

Wilson je sa samo 15 godina sa svojim kolegicama Dianom Ross i Florence Ballard osnovala bend The Supremes koji se brzo proslavio i djelovao sve do 1977. Neki od njihovih najvećih hitova bili su "Baby Love", "Come See About Me" i "Stop! In the Name of Love", a čak 12 singlova bilo je na vrhu top ljestvica od 1964. do 1969. godine.

image
Mary Wilson iza sebe je ostavila dvoje djece.
MARK RALSTON/AFP/PROFIMEDIA

Glazbenica je tijekom karijere objavila dva samostalna albuma, a 1988. primljena je u "Kuću slavnih rock and rolla". Wilson se 1974. udala za bivšeg menadžera The Supremesa, Pedra Ferrera, no njihov brak potrajao je samo do 1981. Njihov sin Rafael tragično je preminuo 1994. u prometnoj nesreći.

Wilson je iza sebe ostavila kćer Turkessu, sina Pedra Antonija Juniora, nekoliko unuka, sestru i brata.

Linker
27. travanj 2024 00:39