Berislava Picek/ CROPIX
Poslala emotivnu poruku

Lana Klingor Mihić obilježava tužnu godišnjicu: 'Ništa mi nije lakše, ne boli manje'

Pjevačica i vlasnica PR agencije na Instagramu je objavila dirljivu poruku svom prijatelju i mentoru Andreju Barbieriju koji je prije godinu dana prerano otišao i rastužio mnoge svoje prijatelje i kolege.

Prije godinu dana oprostili smo se od velikana hrvatske gastronomije Andreja Barbierija koji je 9. ožujka 2019. preminuo u 50. godini života. Pjevačica i vlasnica PR agencije Lana Klingor Mihić na Instagramu je godišnjicu njegove smrti obilježila emotivnom porukom svom "Medi", kako ga je od milja zvala.

"Danas je točno godinu dana otkad te nema. Ništa mi nije lakše, ne boli manje, al još uvijek nailazim na tvoje znakove i to mi izvuče osmijeh na lice, jer znam da si “tu”, jako blizu. Fališ nam Medo, cure još uvijek pričaju o tebi", napisala je Lana.

Barbieri je bio jedan od najvećih chefova u hrvatskom kulinarstvu, a pobliže smo ga upoznali u kulinarskom showu "MasterChef". Pobjednica druge sezone showa bila je upravo Klingor Mihić te je rekla kako je upravo on bio njezin "vjetar u leđa" i potaknuo je da nastavi uživati u pripremi kulinarskih delicija.

Zagreb, 010317.
Kaptol centar.
Novi restoran Baribieri´s.
Na fotografiji: Andrej Barbieri.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
CROPIX

Barbieri je nekoliko godina imao zdravstvenih tegoba te je najavljivao kako će malo "stati na kočnicu" i posvetiti se sebi. Dugo je radio u inozemstvu te se potom vratio u Hrvatsku i u Voloskom postao glavni chef u "Tramerki" i "Skalinadi". Potom je preuzeo tu funkciju u "Conca D'oro" u Rijeci, "Bevandi" u Opatiji te bistrou "Barbieri's" u Zagrebu.

Osim toga, 2017. je u Dohi otvorio restoran "Quavanna" te postao chef konzultant prvog hrvatskog restorana u Kataru.

Pula, 050717.
Press konferencija na kojoj je najavljen program 64. Pula Film Festivala. Na fotografiji: Lana Klingor Mihic, Pula food festival.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Šebelić / CROPIX / CROPIX
Lana je napisala kako ga se danas još uvijek sjete i njene djevojčice.

Njegov prerani odlazak rastužio je mnoge njegove kolege i prijatelje i to ne samo u gastronomiji, već i šire. Klingor Mihić tada, baš kao ni sada, nije mogla vjerovati da njezinog prijatelja više nema.

"Medo moj predivni... Kako da kažem zbogom, kad sam ti rekla da će sve biti u redu? Kako da okrenem zemlju naopačke pa da bar još jednom naslonim glavu na tebe? Bar još jednom. Ono što me "danas" čini najsretnijom počelo je s tobom, gotovo sve što znam ti si me naučio, dao si mi krila, vjetar u leđa i čvrsto podupirao... sad te više nema i ja se osjećam kao da su mi slomljena krila. Boli me što te nema, toliko da opisati ne mogu. Samo bi htjela da se vratiš, da opet uđeš kroz naša vrata i baciš se na trosjed pored mene, da pijemo tvoj najdraži rum, smijemo se pa i plačemo, planiramo što i kako dalje. A toliko smo planova imali. Nismo dočekali onaj mali voziček koji si htio, al jesi li baš morao tako brzo otići? Nije fer. Nismo se tako dogovorili. Sad te više ništa ne boli iako mi to nije utjeha. Ne postoji utjeha. Bit ćeš uvijek sa mnom, u svakom potezu noža, u svakoj ribi, u svakoj tavi i u svakom komadiću mog srca, zauvijek. Volim te puno, medo moj. Sad počivaj u miru. Nek te čuvaju anđeli.’, napisala je Lana uz zajedničku fotografiju i dodala ‘Probudite me molim vas, boli me...," napisala je Lana na Instagramu ispod crno-bijele fotografije na kojoj pozira s Barbierijem.

Linker
25. travanj 2024 18:35