Emotivan dan

Lana Jurčević prisjetila se posebno važne žene: ‘Tuđa sreća je bila - njena sreća‘

Pjevačica je našla staru snimku sebe i svoje obožavane bake, koja joj se jednom prilikom pridružila na pozornici.

Pjevačica Lana Jurčević prisjetila se jako drage i važne osobe iz svog života i raznježila svoje pratitelje jednim videom objavljenim na svom Instagram profilu. Na snimci se vidi kako pjevačica na koncertu daje mikrofon svojoj baki koja osim što pjeva i pozdravlja publiku.

"Znala sam da će mi jednog dana biti drago da imam ovu snimku... Bake su neka posebna priča... Nevjerojatno požrtvovne, barem u mom slučaju. Baka Ena je zbilja bila drugačija, mnogi su je imali prilike upoznati, jer takvi ljudi kao ona su jednostavno magnet. I neki dan me na cesti zaustavila nepoznata žena da me pita kako je baka…", napisala je Lana uz video.

Snimka je nastala 2016. kada se baka Enisa, odnosno Ena kako su je svi zvali, pridružila svojoj slavnoj unuci na pozornici. Bilo je to prilikom Laninog nastupa u jednom shopping centru. Lana se prisjetila bake koja joj je puno značila.

"Svi će je pamtiti po njenom duhu, pozitivi, intelektu i memoriji koju je imala, ali i talentu. Do zadnjeg dana je recitirala najveće pjesnike bez ijedne greške i stanke, pjevala sevdah i operu svakome tko bi se našao u njenoj blizini. Kuhala, hranila i ugađala svima, tuđa sreća je bila - njena sreća", opisala je. Baka je bila osebujna, imala je prepoznatljiv stil, ali i glazbeni talent.

Čitajte i: Nova era stiže, a predvodi je Lana Jurčević! Pogledajte potpuno netaknute fotografije naše ikone ‘body positivityja‘

Mnogo joj je značila

"Svi su je znali i po njenim pletenicama i bijelim tenisicama u kojima je stalno hodala… Bila je ‘moderna baka’. Pjevala je na Radio Zagrebu kao mlada i predviđali su joj veliku opernu karijeru. Ona je ipak odabrala biti mama troje djece, a onda i baka, i prabaka… Bakice, hvala ti na svemu, tvoj vedri, raspjevani duh će uvijek biti oko nas…", zaključila je objavu Lana.

Baka Enisa preminula je u veljači 2021. i tada je pjevačica otvoreno progovorila o tome koliko joj ta žena znači u životu.

"Zadnjih 10 dana su bili baš... I ne samo 10, jer savjest i nemoć za vrijeme cijele korone još veća. I danas, moja bakica je otišla na drugi svijet, k mom noni. Mala buhtlica koja se nikad nije žalila, nikad kukala, uvijek bila drugima na raspolaganju, nikad tražila ništa za sebe. Koliko nesebičnosti i skromnosti... To nikad nisam vidjela ni doživjela od nikoga. Koliko moraš biti velik da imaš te osobine. A ne mi svi sebični, zahtjevni, u drugima tražimo krivicu i odgovornost za sve naše 'muke', nigdje poniznosti ni preuzimanja odgovornosti", napisala je tada Jurčević.

Linker
20. travanj 2024 15:11