Prvi put u povijesti

Lady Gaga ogolila i tijelo i dušu za čak dva izdanja Voguea: ‘Zbog nove uloge imala sam psihičkih problema‘

Slavna pjevačica i glumica pozirala je potpuno naga za prosinačko izdanje britanskog i talijanskog Voguea i progovorila o psihičkim teškoćama što ih je doživjela zbog toga što se u filmu Ridleyja Scotta ‘House of Gucci‘ previse uživjela u ulogu zločinke Patrizije Reggiani.

Glazbenica i glumica Lady Gaga pozirala je naga za prosinački broj britanskog Voguea, ali nije ogolila samo svoje istetovirano tijelo, nego i dušu. Pripremajući se za ulogu Patrizije Reggiani u filmu Ridleyja Scotta o obitelji Gucci toliko se, kaže, uživjela u taj lik da je zbog toga imala psihičkih problema.

- Godinu i pol živjela sam kao Reggiani, od toga devet mjeseci govorila s talijanskim akcentom, i ispred kamere i izvan seta. Nisam izlazila iz te uloge. I na setu i u hotelskoj sobi živjela sam i govorila kao Reggiani, a potkraj snimanja počela sam osjećati neke psihičke poteškoće. Sjećam se da sam jednom u Italiji krenula u šetnju, dva mjeseca to nisam radila, i odjednom me uhvatila panika jer sam pomislila da sam opet na setu.

Čitajte i: Lady Gaga oduševila, Jared fascinantan: Izašao je najavni video za ‘House of Gucci‘ i najavljuje pravi spektakl

Iako je Lady Gaga uložila sve napore da što vjernije dočara ženu koja je 18 godina provela na robiji zato što je naručila ubojstvo svog bivšeg supruga Maurizija Guccija, Patriziju Reggiani to nije impresioniralo. Štoviše, nervira je što je Lady Gaga u procesu pripreme za ulogu nije htjela ni upoznati, kamo li s njom razgovarati i čuti što ona ima reći na tu temu.

- Nisam htjela da mi nitko sa strane govori tko je Patrizia, pa ni ona; htjela sam to sama otkriti - veli Gaga, koja je više od godinu dana pozorno proučavala novinske tekstove i videozapise o Reggianijevoj. Uvježbavala je i kako je Patrizia mijenjala naglaske, ovisno o tome s kim razgovara. Film "House of Gucci" bio joj je svojevrsno sentimentalno putovanje i povratak korijenima.

image

Lady Gaga u filmu 'House of Gucci' glumi Patriziju Reggiani.

-/LANDMARK/PROFIMEDIA

- Snimanje ovog filma bilo mi je neprocjenjivo životno iskustvo jer sam svake minute svakog dana mislila na svoje pretke u Italiji i na ono što su morali učiniti da bih ja imala bolji život. Samo sam ih htjela učiniti ponosnim, zbog čega sam i odlučila da moja uloga prikaže stvarnu ženu, a ne ideju loše žene. Nisam željela glorificirati nekoga tko je počinio zločin, ali željela sam odati počast svim ženama koje su postale eksperti u preživljavanju - kaže 35-godišnja dobitnica 12 Grammyja i jednog Oscara, koja je prije poziranja za britanski Vogue krasila i naslovnicu talijanskog izdanja te modne biblije.

Prije Gage taj dvostruki pas odigrala je i njezina kolegica Adele, pojavivši se na naslovnicama britanskog i američkog Voguea za studeni.

Čitajte i: Obitelj Gucci razočarana izborom glumaca za film o talijanskoj modnoj dinastiji: ‘Sramotno, užasno, uvrijeđeni smo‘

Linker
25. travanj 2024 21:22