nastup za kraj

Lady Gaga nastupat će s njim! Tony Bennett boluje od teške bolesti i želi otići kako dolikuje velikanu

Premda mu je još 2016. dijagnosticirana Alzheimerova bolest, Tony Bennett želi otići sa glazbene scene kako dolikuje velikanu, praćen ovacijama.

Samo nekoliko mjeseci nakon što je obitelj američkog pjevača Tonyja Bennetta (94) objavila kako mu je dijagnosticirana Alzheimerova bolest, MTV je s neskrivenim ponosom objavio izvanrednu vijest. Legendarni glazbenik nastupit će ovog petka uživo s Lady Gagom u New Yorku, a na programu su jazz standardi s njihovog prošlog albuma “Cheek to Cheek” ali i nove pjesme s nosača zvuka jazz standarda koji pripremaju.

Pjevat će u sklopu programa MTV Unplugged na kojem se uživo emitiraju specijalne glazbene poslastice, a njihov ocijenjen još i više – pjevačica i njezin vremešni kolega kojem američka glazbena scena skida kapu do poda, u petak će ispisati povijest, prenosi New York Post.

Čitajte i: Konačno pronašla ljubav života? Lady Gaga nakon nekoliko teških godina konačno pronašla mir

Čitajte i: Lady Gaga želi postati novi Bob Geldof? U subotu bi se pjevačica mogla upisati u povijest

- Kada pjeva, on je stari Tony – kaže njegova treća supruga, četrdeset godina mlađa Susan Crow (54). Osim nje, nastupu je zeleno dala i njegova liječnica, neurologinja Gayatri Devi koja mu je 2016. dijagnosticirala tešku bolest. - On u 94. godini radi toliko stvari koje mnogi ljudi bez demencije ne mogu učiniti. Postao je simbol nade za sve koji se bore s tim teškim kognitivnim poremećajem – kaže dr. Devi.

image
Tony Bennett tešku dijagnozu dobio je 2018. godine.
CHRISTOPHER PETERSON/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Ovacije za kraj

Snimanje je organizirano na zasad neotkrivenoj lokaciji, nije poznato hoće li se njihov nastup prenositi na televiziji ili streamingu, a sretnici koji se domognu ulaznica moraju biti cijepljeni i imati najsvježiji mogući negativan test na Covid -19. Svima je jasno da je ovo vjerojatno posljednji nastup pjevača koji do 2018. nije pokazivao vidljive znakove Alzheimerove bolesti.

image
Susan Crow, supruga legendarnog glazbenika, tvrdi da je, kada pjeva, i dalje onaj stari.
CHRISTOPHER PETERSON/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

- Puno toga mi nedostaje - izjavila je njegova supruga Susan Crow u veljači - zato što je on sve manje stari Tony. Dodala je kako se nada da kad dođe najtužniji trenutak, jer teškoj bolesti nema lijeka, da će se to dogoditi prije nego što doživi najteži stadij. Glazbena legenda do tada nema namjeru bez borbe „predati meč”. Dokazuju to nastup i album koji priprema s Lady Gagom. Čini se da vremešni gospodin kojeg obožavaju diljem svijeta, tim projektima želi poručiti:” Dame i gospodo, bilo mi je osobita čast pjevati za vas”. I praćen ovacijama napustiti scenu.

Linker
20. travanj 2024 08:49