Disfunkcionalni pod plahtama

Kraljica seksualnog wellnessa: Svojim znanjem i proizvodima želi parovima podariti vječni medeni mjesec

Nekadašnja glumica i wellness guruica je u suradnji s Netflixom pripremila novi dokumentarni serijal u kojem stručnjaci podučavaju spolno disfunkcionalne parove kako da ponovno uživaju u seksu kao da su na medenom mjesecu.

Umirovljena glumica Gwyneth Paltrow (49), danas vlasnica visokoprofitabilne, 250 milijuna dolara vrijedne wellness kompanije Goop, svoj je naglašeni interes za seksualni wellness u suradnji s Netflixom pretočila u novi dokumentarni serijal “Sex, Love & Goop”, primarno namijenjen spolno disfunkcionalnim parovima.

Glavni likovi serijala su dugogodišnji životni partneri kojima razni stručnjaci pomažu da ponovno uživaju u čarima seksa. Eksplicitno, ali pristojno i s ukusom, prikazuju se metode seksualne samopomoći što vode do davno izgubljenih vrhunaca.

image

Serijal 'Sex, Love & Goop' prikazuje se na Netflixu.

SPLASH/PROFIMEDIA

Neke od tih metoda vrlo su jednostavne. Ako žena zrelije dobi u ogledalu dugo promatra i proučava odraz svoje vulve, to joj može pomoći da se oslobodi srama što ga neopravdano osjeća prema vlastitom tijelu, a taj sram inhibira njezinu seksualnost. Poruka i lekcija je da ne moramo izgledati savršeno da bismo nekome bili privlačni.

Napokon, standardi savršenog ženskog izgleda stalno se mijenjaju i prečesto su preslika raznih diskriminacija u patrijahalnom društvu. Čak i dobro očuvana Paltrow pred kamerama priznaje da je nesigurna. "Svojski sam se trudila ne ostarjeti, ali sam i dalje razočarana svojim izgledom. Sljedeća faza u mom životu je poraditi na tome da zaista prihvatim kako izgledam", kazala je.

image

Wellness kompanije Goop unosan je biznis koji je pokrenula bivša glumica.

/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Čitajte i: Gwyneth Paltrow se udružila s Netflixom: U novom showu pomaže parovima poboljšati seksualni život na uzbudljive načine

Zabranjena terapija

Gledatelji serijala “Sex, Love & Goop” mogu vidjeti i kako u praksi izgleda somatska seksualna terapija, inače zabranjena u svim američkim državama osim Kalifornije zato što podrazumijeva i manualnu penetraciju. Žene mogu naučiti kako partneru podariti takozvani energetski orgazam, nakon kojeg će mu se oči orositi suzama radosnicama.

Jedna od akterica serijala mislila je da anatomski nije sposobna uživati u seksu zato što ima presićušani klitoris: stručnjakinja je njoj i njezinom partneru objasnila kako taj problem mogu riješiti drukčijim tipom stimulacije. Posebne tehnike opuštanja rješavaju problem bolnog snošaja.

image

Gwyneth želi pomoći spolno disfunkcionalnim parovima.

BACKGRID UK/PROFIMEDIA

U seksu je, kažu terapeuti što ih je okupila Gwyneth Paltrow, poželjno i osloboditi ono životinjsko u sebi, a to se može postići valjanjem po podu, režanjem i siktanjem. Ipak je najvažnije steći samopouzdanje i otvoreno komunicirati s partnerom o svojim potrebama. Gwyneth veli da je došla do tog stupnja i zbog toga sa svojim suprugom Bradom Falchukom uživa u seksu kao da su na medenom mjesecu.

Čitajte i: Kontroverzni brend Gwyneth Paltrow privlači pažnju novim proizvodom: Stručnjaci opet tvrde da prodaju 'maglu'

U njezinom serijalu često su u kadru i seksualna pomagala, među kojima osobito zastrašujuće djeluje ručna proteza sa sječivima za nadraživanje, zvana Vukodlakova šapa. Iako izgleda kao rekvizit iz horor filmova, svrha joj je izazivanje ugode.

image

Vukodlakova šapa jedan je od rekvizita za izazivanje ugode.

BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Oskarovka Gwyneth izazvala je dosta kontroverza, pa i sudskih tužbi, nakon što je na tržište izbacila nadrilječnička ”vaginalna jaja” za balansiranje hormona i regulaciju menstrualnog ciklusa, ali ta epizoda nije ozbiljnije naštetila reputaciji njezine kompanije.

Nedavno je predstavila novu liniju zdravstveno i tehnički provjerenih pomagala za masturbaciju. Kaže da ju je čak i 15-godišnji sin Moses pohvalio što prodaje vibratore jer po njegovom je mišljenju to u duhu feminizma. Iako su vrhunski dizajnirane i oku privlačne, Goopove seksualne igračke nisu jeftine. Raspon cijena im je od 79 do 1249 dolara.

Linker
19. travanj 2024 11:03