Pripreme u punom jeku

Konstrakta nakon što je zaintrigirala regiju komentirala i Hrvatsku predstavnicu: ‘Miju znam po njenom ranijem radu‘

Glazbenica s dugogodišnjim iskustvom, koja osim svoje solo karijere nastupa i s hvaljenim bendom Zemlja gruva otkrila kako se priprema za Euroviziju.

Konstrakta je svojom pobjedom na Beoviziji preplavila regiju, baš kao i voda iz lavora kojom je na pozornici neprekidno prala ruke za vrijeme izvedbe svoje pjesme. Ana Đurić zaintrigirala je kako domaću srpsku javnost, tako i našu Hrvatsku. Njen hit "In corpore sano" predstavljat će Srbiju na Euroviziji, a pjesma je vrlo brzo skočila na prvo mjesto Billboardove ljestvice najslušanijih pjesama u Hrvatskoj. Ta ogromna pažnja ovoj je umjetnici došla kao iznenađenje, baš kao i njena pobjeda na Beoviziji.

"Dojmovi su i dalje tu, iznenađenje i dalje postoji, ali se polako navikavam na tu činjenicu. Prošlo je premalo vremena da se svi dojmovi saberu, potrebno je da protekne još vremena", kazala je Konstrakta u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

Glazbenica s dugogodišnjim iskustvom, koja osim svoje solo karijere nastupa i s hvaljenim bendom Zemlja gruva komentirala je i činjenicu da joj Neda Ukraden, kao članica žirija u finalnoj večeri nije dala nijedan bod. "To je nešto što je normalno i što ne treba da bude tema. Svatko ima pravo da ocijeni i odabere svoje omiljene numere. U finalu je 18 kompozicija, a vi kao član žirija možete dati poene za samo 10. Složit ćete se da to nije lak posao", rekla je Konstrakta.

Čitajte i: Ida Prester o Konstrakti: ‘Ona je ekscentrična, cinična, beskompromisna, ali iskrena‘

Veza s hrvatskim gazbenicima

Glazbenica sa svojim timom priprema nastup do posljednjeg detalja, kakoj e otkrila, Eurovizija ne dopušta mogućnost 'titlanja' pjesme na engleski, stoga umjetnica i njen tim promišljaju kako bi poruku pjesme učinili što razumljivijom za što veći broj ljudi. Za Slobodnu je rekla i što misli o pjesmi naše predstavnice Mije Dimšić.

"Miju znam po njenom ranijem radu. Sjećam se da smo od Croatia Recordsa dobili na poklon njen CD pa smo ga preslušavali svi u kombiju Zemlje gruva, dok smo se vraćali kući iz Zagreba. Meni se pjesma sviđa, kao i način na koji je ona interpretira, jako je simpatična", otkrila je Konstrakta.

Čitajte i: Mia Dimšić o pripremama za Torino: ‘Još ne vjerujem, mislim da ću imati knedlu u grlu‘

Pjevačica je po struci diplomirana arhitektica, odgaja i dvoje djece, a u svom je gradu i predsjednica mjesnog odbora, a u svom angažmanu u bendu Zemlja gruva odala je počast još jednom hrvatskom glazbeniku. Naime, njen je bend obradio nekoliko pjesama Dine Dvornika.

"Dino je svakako jedan od najznačajnijih autora s ovih prostora. Obradili smo tri njegove pjesme kroz projekt 'Dino u Zemlji gruva' - 'Zašto praviš slona od mene', 'Afrika' i 'Jače manijače', i time na naš način željeli odati poštovanje njegovom radu", objasnila je Konstrakta.

Linker
23. travanj 2024 22:13