Tužni dani

Kedžo proživljava teške dane zbog gubitka: ‘Ona me učila da zlo, zavist i ljubomora ne bi smjeli biti u mom srcu‘

Pjevač je proteklih dana u krugu obitelji doživio neke od najtežih dana, dirljivom posvetom oprostio se voljene bake.

Pjevač Damir Kedžo ovo će proljeće pamtiti po tužnom gubitku jako drage osobe, naime kako je objavio na svojim društvenim mrežama, ovih su dana on i njegova obitelj ostali bez jednog važnog člana. Napustila ih je njegova omiljena baka, nakon nekoliko dana tuge, Damir je htio odati počast "najtoplijoj baki" te joj je uz nekoliko zajedničkih fotografija posvetio emotivne riječi.

"Pred tri dana napustila je ovaj svijet jedna najtoplija baka. Moja Mamica Jele, zad školi. Žena koja me učila da zlo, zavist i ljubomora nikad ne bi smjeli biti u mom srcu. Puna ljubavi, pažnje za sve oko sebe. Uvijek mirna, strpljiva, staložena. Baka koja je uvijek bila tu za savjet i pouku o strpljivosti i ustrajanju", napisao je pjevač.

Na fotografijama koje su snimljene u njihovom Omišlju na otoku Krku, vidljivo je kako je Damir s bakom bio blizak od njegovih najranijih dana - pa sve do onih posljednjih, kada je bio uz njen krevet i držao je za ruku.

Čitajte i: Kedžo prebolio virus: ‘Lijep je osjećaj disati svjež zrak. Molim vas, nosite masku‘

"Lijepo je što su svi unuci bili uz nju svo vrijeme. Otišla je uz naš čvrst stisak u svojoj kući, kako je i htjela. Meni nikada nećeš otići, uvijek te nosim. Volim te Mamičice. Legje bi bilo, more sinje osekat. Nego meni na te, misel bilo bi fermat", završio je svoju posvetu voljenoj baki Kedžo.

Bila mu je veliki oslonac

Koliko mu je baka značila u životu, Damir otkrio je prošlog proljeća, tijekom početka svjetske pandemije koronavirusa. Te je godine Kedžo pobijedio na Dori, ali je isto tako i saznao da neće nastupati u Rotterdamu jer se natjecanje za pjesmu Eurosonga 2020. nije dogodilo.

Tako je otkrio da je baku i djeda redovito posjećivao na Krku, sa sestrom im je namirnice ostavljao ispred vrata kuće. Dugo je trajao period u kojem je nije niti zagrlio - jer tada još nije bilo cjepiva.

Nažalost, sada kada je cjepivo došlo i kada bi se naši stariji članovi obitelji mogli cijepiti i primati naše zagrljaje - njegova baka je otišla.

Linker
19. travanj 2024 00:05