Smogla snage

Kći Đorđa Balaševića objavila dirljiv video preminulog oca: Za rođendan je poželio jednu jedinu stvar

Jovana Lola Balašević na Instagramu je podijelila objavu koja je mnoge fanove legendarnog pjevača dirnula duboko u srce.

Iznenadni odlazak legendarnog glazbenika Đorđe Balaševića potresla je cijelu regiju, a tužnu vijest o njegovoj smrti prenijeli su i mnogi svjetski mediji. Đorđe se, nakon što je primljen u bolnicu zbog upale pluća, još neko vrijeme borio za život, no preminuo je od posljedica Covida-19 i to samo tri mjeseca prije 68. rođendana.

Odlazak u 68. godini! Preminuo Đorđe Balašević, dva i pol sata su se borili da mu spase život

Iza sebe je ostavio suprugu Oliveru, kćeri Jovanu i Jelenu te sina Aleksu, unuke, mnoge prijatelje i kolege, a njegova kći Jovana je, iako shrvana bolom zbog gubitka oca, smogla snage u njegovu čast objaviti dirljiv video u kojem Đorđe i Olivera uživaju s unukama na proslavi njegovog rođendana u njihovom obiteljskom dvorištu u Novom Sadu. Uz video objavila je i što je glazbenik poželio za 67. rođendan.

"Mislio sam da ću večeras moći da se iskradem. Kakav divan dan! Svako lice koje vidim je jedno sjećanje. Možda sjećanje nije savršeno. Ponekad imam uspone i padove. Ali svi smo zajedno, a večeras ste moji. Prekršit ću običaj i reći ću što sam poželio dok sam gasio svijeću: Da vam život bude sretan kao što je moj bio. Da se jednog jutra probudite i kažete: NIŠTA VIŠE NE ŽELIM. 67 godina. Zar nisu prošle u trenu?", citirala je Jovana svog oca.

Na kraju objave je dodala riječi koje diraju ravno u srce:

"Volim te tata, podario si mi najljepši mogući život, vidimo se u dvorištu".

Šalio se na račun svoje bolesti

Balašević je u studenom 2019. godine doživio infarkt, zbog čega su mu ugrađeni stentovi i tada je morao otkazati najavljene koncerte.

image
Đorđe Balašević.
GORAN MEHKEK/CROPIX

"Bio sam u maloj nekoj frkici, žao mi je što sam morao odgoditi koncert u Kragujevcu. Novinari obično puno pretjeruju, ali ovaj put nisu puno pretjerali. Bio sam u bolnici četiri dana, nisam imao operaciju na otvorenom srcu, malo su me dotjerali. Prvi put mi je netko nešto stavio, uvijek ti liječnici nešto vade, ovaj put su mi stavili četiri stentića", rekao je tada pjevač koji se čak uspio i našaliti sa svojim stanjem.

"Nisam vise stand up komičar. Sada sam stent up komičar, jer su mi ugradili četiri stenta. Što bi rekao onaj u filmu: "Al' su me popravili!. Rekli su mi da ću moći trčati, no ja ne vjerujem u to. Nemojte me pitati jesam li dobro, jer neću više nikad biti dobro zato što imam 100 godina. No, nadam se da ću moći nastaviti tamo gdje smo stali i da još neko vrijeme neću dobiti ulicu u Novom Sadu", poručio je Balašević koja sada pjeva negdje daleko s anđelima.

Kako neslužbeno saznaje Blic.rs, posljednji ispraćaj Đorđa Balaševića bit će najvjerojatnije u ponedjeljak u Balaševićevom rodnom Novom Sadu. Na dan pogreba u Novom Sadu će biti proglašen i Dan žalosti.

Čitajte i:

Nezaboravni stihovi Đorđe Balaševića: 'Kad odem... nemoj tugovati, budi jaka ti, najlakše je plakati'

Intervju za pamćenje: ‘Obitelj mi je uvijek bila najvažnija, a sve što imam dugujem samo jednoj ženi‘

PLAČE CIJELA REGIJA Odlazak u 68. godini! Preminuo Đorđe Balašević, dva i pol sata su se borili da mu spase život

KAO DA JE ZNAO... Još 2019. bio je skeptičan u svoj oporavak: ‘Rekli su mi da ću opet trčati, ali ja u to ne vjerujem‘

VOLJELI SE 40 GODINA Zaprosio je preko telefona, na svadbu stigao u trapericama, a posljednja želja bila mu je da joj čuje glas

Linker
20. travanj 2024 00:15