uspjela se nametnuti

Kate Winslet progovorila o paklu koji je prošla nakon ‘Titanica‘: ‘Bilo je uznemirujuće i okrutno‘

Dežurni kritičari Kate Winslet su imali na meti otkako se s 22 godine pojavila u kultnom filmskom hitu. Njezine kilograme svakodnevno su brojali tabloidi, a to je, na tada mladoj djevojci, ostavilo puno traga. O toj temi progovorila je u intervjuu za The Guardian.

Glumica Kate Winslet bila je nakon "Titanica", hita kojeg je snimila sa svega 22 godine, izložena ružnim reakcijama javnosti. Svi su, naime, pričali o njezinim kilogramima. Putena Kate nije se krajem devedesetih uklapala u trend mršavih, visokih djevojaka. Imala je obline, a Hollywood ih je itekako zamijetio. Tijekom intervjua za The Guardian, Kate se osvrnula na pozornost koju je zbog toga zadobila.

Čitajte i: Bijeg od društvenih mreža: Što to brojne slavne odjednom tjera na eskapizam?

Zbijali su šale na račun njezinih kilograma: 'Zbog nje je Titanic potonuo'

Čak se i Joan Rivers našalila na račun težine mlade glumice, rekavši da su njezini kilogrami razlog zašto je Titanic uopće potonuo. Kate je tada bila u ranim dvadesetima, a njezino tijelo bilo je na meti. No, ona nije šutjela, dapače, svaki put kada bi netko od nje tražio komentar, Kate je imala odgovor. "Dobila sam etiketu, smatrali su me hrabrom i otvorenom. No, istina je da sam se samo branila", rekla je glumica.

image
'Titanic' joj je priskrbio svjetsku slavu, no ubrzo joj pokazao i tamnu stranu velikog uspjeha.
THE HOLLYWOOD ARCHIVE/HOLLYWOOD ARCHIVE/PROFIMEDIA

Čitajte i: Kate Winslet napokon progovorila o poznatim zlostavljačima: 'Sramotno je koliko smo ih uzdizali!'

Tabloidi su je svakodnevno uznemiravali i predlagali joj dijete

Kate kaže da su je tabloidi tretirali grozno, odnosili su se prema njoj bez poštovanja, okrutno, skoro šokantno. Činjenica da su kritizirali njezin fizički izgled uzrujavala ju je svakodnevno. "Tada sam se još tražila, pokušavala shvatiti tko sam uopće. Oni su u to vrijeme pisali o mojoj težini, nagađali koliko imam kilograma, predlagali su i nagađali na kojoj sam dijeti. Bili su grozno kritični, bilo je to uznemirujuće čitati", dodala je Kate. Presretna je glumica što je danas situacija za djevojke bolja. Njoj su konstantne kritike ostavila traga na samopouzdanju. Ipak, uspjela ih je pobijediti i izgraditi izvanrednu karijeru.

image
Kate je danas uspješna i ispunjena glumica, zvijezda brojnih hit filmova i velikih modnih kampanja.
GREGORY PACE/SHUTTERSTOCK
Linker
16. travanj 2024 22:44