Bijeli sport

Kate Middleton odmjerila snage s pobjednicom US Opena: Zbog Emmine pobjede, vojvotkinja prekršila kraljevsko pravilo

Kate Middleton i Emma Raducanu surele su se u Nacionalnom teniskom centru u Londonu i nakon druženja zaigrale tenis u paru.

Euforija Britanaca zbog povijesne pobjede 18- godišnje Emme Raducanu na US Openu još ne jenjava, a među onima koje je uspjeh mlade tenisačice posebno dirnuo je Catherine Middleton, veliku ljubiteljicu velikog sporta. Naime, mlada tinejđerica ušla je u povijest kao prva tenisačica koja je osvojila jedan Grand Slam ušavši na njega iz kvalifikacija te kao prva britanska tenisačica koja je osvojila Grand Slam turnir nakon 44 godine - špsljednji put to je uspjelo Virginiji Wade posljednje davne 1977. na Wimbledonu.

image
Kate Middleton i Emma Raducanu zaigrale su tenis u paru
WPA POOL/SHUTTERSTOCK

Uoči finala vojvotkinja je mlađahnoj Emmi na njezin instagram profil poslala privatnu poruku sljedećeg sadržaja - "Kakvo nevjerojatno postignuće Emma! Sutra ćemo svi navijati za vas Želim vam svu sreću! C". Inače članovi britanskog dvora ne komuniciraju preko društvenih mreža, pogotovo ne direktno s nekim, pa je ovo svojevrsni presedan što vojvotkinji daje jedno ljudskije i prizemnije lice. Jer ona je usitinu velika obožavataljica tenisa i vatrena navijačica britanskih sportaša.

Čitajte i: Belgijska kraljica Matilda u štiklama zaigrala stolni tenis u osnovnoj školi u Zottegemu

Zaigrale u paru

Pa i ne čudi da je jedva čekala družiti se s Emmom Raducanu, čuti njene impresije i čestitati joj uživo na tako velikoj pobjedi. A mlada tenisačica malo je produljila boravak u New Yorku jer je kao nova sportska zvijezda uživala u medijskim nastupima, ali i kao posebna gošća na ultimativnom modnom događanju - Met Gala.

image
Kate Middleton je pokroviteljica je All England Cluba
WPA POOL/SHUTTERSTOCK

Kate Middleton i Emma Raducanu surele su se u Nacionalnom teniskom centru u Londonu i nakon druženja zaigrale tenis u paru. Naravno, radilo se rekreativnom druženju sa djecom i ostalim britanskim tenisačima koji su sudjelovali na US Openu, a vojvotkinja je pokazala da je i njezino tenisko umijeće na prilično visokom nivou za što ju je pohvalila i mlađahna Emma. Inače, od 2016. vojvotkinja od Cambridgea pokroviteljica je All England Cluba, pod čijom organizacijom se igra Grand Slam turnir u Wimbledonu, a tu je dužnost preuzela od kraljice Elizabete II. koja je tu dužnost obnašala pune 64 godine.

Linker
20. travanj 2024 03:46