PRIPREME KREĆU

Katarina Baban i Ana Vilenica otkrile gdje će provesti blagdane: ‘Maštam o Gorskom kotaru i kućici u snijegu, ali...‘

Domaće glumice stigle su na premijeru filma ‘House of Gucci‘ i za Gloria.hr otkrile čijoj se ulozi najviše vesele, zašto ih zanima priča o obitelji Gucci, ali i neke detalje iz privatnog života.

Brojna poznata imena nisu propustila premijeru dugoiščekivanog filma redatelja Ridleya Scotta, "House of Gucci", u Cineplexxu City Center one Zagreb East. Biografska kriminalistička drama o događajima u slavnoj modnoj kući između 1970-ih i 1990-ih zaintrigirala je i hrvatske dizajnere i dizajnerice, Matiju Vuicu, dvojca iz Elfsa Aleksandra Šekuljicu i Ivana Tandarića, dizajnere iz Twinsa, Domagoja Štimca i Damira Begovića. Ništa manje pozornosti nije bilo niti kod glumica Ane Vilenice i Katarine Baban, koje su jedva dočekale vidjeti kako se Lady Gaga snašla i u ovoj ulozi, prvoj nakon glumačkog trijumfa u filmu "Zvijezda je rođena".

image

Matija Vuica

PRESS EDITUS

"Jako dugo sam čekala ovaj film. Baš sam mu se nekako najviše veselila tijekom godine. Cijela je ta priča intrigantna i zanimljiva. Svi znamo tko je Gucci obitelj i kakav je njihov brend. Jedna ovako kontroverzna priča kada izađe na platno - mislim da će svi pohrliti u kino. Veselim se vidjeti kako je Gaga odglumila Patriziu Reggiani iako njezinim prijašnjim glumačkim izdanjem nisam bila oduševljena. Inače je obožavam. I nju baš nekako najviše hvale, koliko sam dosad uspjela pohvatati", rekla je dizajnerica i glumica Katarina Baban. Obožava glumiti zlice u stilu protagonistice filma Ridleya Scotta, a takvim se ulogama, priznaje, i bolje snalazi.

image

Katarina Baban

Davor Pongracic/CROPIX

"One su uvijek najzanimljivije za igrati i uvijek ih s guštom odglumim. Kad igraš dobricu, jako je veliko očekivanje. A i teže je biti simpatičan, drag i šarmantan", rekla je. Privatnih planova za ovaj Božić i Novu godinu još uvijek nema, ali kaže kako će, kao i prošle godine, njezina obitelj doći u metropolu. Ipak, na poslovnom se planu puno toga sprema. Baban će 22. prosinca održati prvu samostalnu reviju svojeg brenda "Lilith by Katarina Baban".

"Manekenke će nositi reviju, draže mi je da su nam zaštitna lica poput Ivane Mišerić taj dan na miru. Da guštaju i da se ne stresiraju", objasnila je.

Na premijeru je u društvu prijateljica stigla i glumica Ana Vilenica, koja se, priznaje, poželjela odličnog filma s još boljom glumačkom postavom, a to je svakako ekranizacija priče o događanjima u talijanskoj modnoj kući.

"Jared Leto me baš jako zanima jer je on očigledno napravio najveću transformaciju, Lady Gaga vjerujem da je fenomenalna jer ona štošta može izvući iz sebe. Zato je tako izvrsna performerica", rekla je Vilenica. Priznaje kako se za premijeru sredila od glave do pete. Odabrala je ružičastu košulju koja je bila odličan kontrast hlačama od imitacije kože u konjak smeđoj boji.

image

Ana Vilenica

Davor Pongracic/CROPIX

"Ta sam generacija koja je odrastala u Jugoslaviji i gledala seriju "Dinastija" i tim sam se likovima inspirirala za ovaj look. Voljela bih da se tako mogu oblačiti svakodnevno jer živimo u nekim sumornim vremenima pa da makar odjećom možemo podignuti raspoloženje", rekla je. Priznaje kako je većinom u trenirci, neovisno ide li na kavu u centar grada ili sina vodi u školu, a pandemija ju je maksimalno ulijenila što se tiče svakodnevnog uređivanja.

U planu joj je realizacija nekoliko kazališnih predstava, a posebno je ponosna na vlastitu produkciju digitalne predstave "Abeceda interneta" koja govori o važnosti sigurnosti na internetu, a s kojom ona i kolega Tomislav Krstanović nastupaju po školama diljem Hrvatske. Tome se nada i u sljedećoj godini, kao i tome da im blagdani prođu u odličnom raspoloženju. Planira ih provesti s partnerom Edijem i sinom Dujmom.

"Maštam o Gorskom Kotaru, nas troje u drvenoj kućici pod snijegom, ali ova pandemija nas je u svakom slučaju omela. Triput promislim prije nego se odlučim negdje otići pa se bojim nešto i planirati. Prošle godine mi je lijepo bilo biti doma, mislim da ćemo to tako ponoviti i sada. Moj Dujam voli elektroničku glazbu pa smo jedne godine plesali na Novoj godini do ponoći, kao luda obitelj. Nadam se da će on ponovno podignuti energiju", zaključila je domaća glumica.

Čitajte i: Elegancija na premijeri 'House of Gucci': Dame isfurale moćan i seksi detalj koji svaki outfit čini još boljim

Linker
19. travanj 2024 03:55